John Lewis varsler nye nedskæringer på trods af overskud

Stormagasinkæden har samtidig annulleret den årlige medarbejderbonus efter flere år med økonomiske udfordringer.
Foto: Pr
Foto: Pr

Selvom økonomien i 2023 var i bedring for den britiske stormagasinkæde John Lewis, kommer selskabet til at foretage nedskæringer i år, skriver BBC.

Ifølge BBC skar John Lewis et ”par hundrede stillinger” væk i 2023 som led i en plan om at spare i alt 88 mio. pund, og det forlyder, at selskabet vil iværksætte en lignende plan i år for at skære ned på omkostningerne.

Det sker på trods af, at virksomheden, som driver John Lewis’ stormagasiner og købmandskæden Waitrose, i 2023 kunne præsentere et overskud på 56 mio. pund mod et underskud på 234 mio. pund året før.

Virksomheden har også annulleret den årlige personalebonus, og det er ifølge BBC kun tredje gang siden 1953, at virksomheden har droppet personalebonussen. 

John Lewis har kæmpet med økonomiske problemer siden pandemien og er de seneste år blevet presset af høj inflation og stigende leveomkostninger, der har fået forbrugerne til at søge mod billigere konkurrenter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også