Detailsalget i januar stiger efter fald i december

Særligt tøj og andre forbrugsvarer trak det samlede detailsalg op.
Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
AF MARKETWIRE

Detailsalget i Danmark steg i januar med 0,4 pct. set mod måneden før. I december sidste år faldt detailsalget 0,9 pct., revideret fra minus 1,1 pct. i den tidligere opgørelse.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der på månedsbasis er renset for prisudvikling og normale sæsonudsving.

”Salget i varegrupperne beklædning med videre og andre forbrugsvarer steg med henholdsvis med 3,9 pct. og 0,7 pct., mens salget af fødevarer og andre dagligvarer faldt med 0,5 pct.,” skriver Danmarks Statistik om tallene.

Set på årsbasis gik detailsalget frem med 5,8 pct. i januar.

Indekstallene beregnes ved at sammenligne de månedlige omsætningstal med de månedlige gennemsnitstal i 2021.

Korrigeret for prisudvikling, normale sæsonudsving og effekten af handelsdage lå det samlede detailsalg i januar 2024 i indeks 96,8 dvs. 3,2 pct. under det månedlige gennemsnit i 2021.

Det skyldes især, at salget af særligt fødevarer og andre dagligvarer i januar 2024 var 6,7 pct. lavere end det gennemsnitlige månedsniveau i 2021. Salget af beklædning mv. liger 1,7 pct. lavere, mens salget af andre forbrugsvarer var 0,7 pct. højere.

I 2021 udgjorde fødevarer og andre dagligvarer 48 pct. af det samlede detailsalg. Beklædning mv. udgjorde en andel på 5 pct., og andre forbrugsvarer udgjorde 47 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også