Kapitalfonde venter flere salg af virksomheder i år

Bedre udsigter for renteudvikling og inflation gør, at kapitalfondschef forventer flere virksomhedssalg.
Sidste år var Davidsens Tømmerhandel en af de detailvirksomheder, der blev solgt, da den finske milliardkoncern Kesko overtog familieforetagendet. | Foto: Davidsen/pr
Sidste år var Davidsens Tømmerhandel en af de detailvirksomheder, der blev solgt, da den finske milliardkoncern Kesko overtog familieforetagendet. | Foto: Davidsen/pr
AF MARKETWIRE

I de seneste to år har markedet for virksomhedshandler været frosset fast. Afstanden mellem køberes og sælgeres opfattelse af den rigtige pris er stor. I 2024 vil der imidlertid blive handlet flere virksomheder, vurderer chefer for kapitalfonde.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

I løbet af de seneste to år er der ikke sket meget på markedet for virksomhedshandler. Antallet af virksomheder som kapitalfondene har solgt, de såkaldte exits, er stagneret.

”Det har været relativt sværere at få handlerne igennem, fordi der fortsat er den snart berømte afstand mellem køberes og sælgeres opfattelse af, hvad den rette prisfastsættelse er. For begge parter har det typisk været svært at få et klart billede af makroøkonomien i de kommende år,” siger Christian Hedegaard, der er chef for den danske afdeling af Nordic Capital.

Ifølge Christian Sinding, der er chef i kapitalfonden EQT, har man i 2023 holdt igen med exits for at kunne sælge på et tidspunkt, hvor markederne er mere ”godartede”.

Dermed forventes det, at mange kapitalfonde nu er sultne efter at sælge nogle af de virksomheder, som de har investeret i og gjort klar til salg.

Ifølge Christian Hedegaard ser mulighederne for salg bedre ud i 2024, da flere ser ud til at være enige om, at inflationen er toppet. Når inflationen er under kontrol, forventes det at blive lettere for købere og sælgere at blive enige om hvilke priser, de skal værdisætte virksomhederne til, fordi de lidt bedre kan forudsige deres indtjening.

”Lige nu ser de fleste ud til at være enige om, at inflationen har toppet, og renterne skal ned. Så kan man diskutere præcis, hvornår det vil ske, men det bør betyde, at der kommer mere gang i handlerne i løbet af 2024,” siger Christian Hedegaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også