Fastelavnskostume var skyld i evakuering af storcenter

Shoppingcenteret Fisketorvet blev søndag eftermiddag evakueret, da en person med en økse blev set i centeret.
Fisketorvet er en del af den franske shoppingcenter koncern Unibail-Rodamco-Westfield.. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Fisketorvet er en del af den franske shoppingcenter koncern Unibail-Rodamco-Westfield.. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Shoppingcenteret Fisketorvet i København blev søndag eftermiddag evakueret, da en forbikørende så en person med en økse.

Øksen viste sig dog at være et legetøjsvåben, som personen bar i forbindelse med et fastelavnskostume.

Det oplyser vagtchefen hos Københavns Politi, Martin Kajberg.

Københavns Politi modtog anmeldelsen klokken 15:46 søndag eftermiddag, hvor en forbikørende på cykel havde set en person med en økse gå ind i shoppingcenteret.

Herefter rykkede politiet i stort antal ud til stedet.

Efter politiet ankom, kunne det dog hurtigt konstatere efter at have været i kontakt med den pågældende person, at der var tale om et legetøjsvåben, der havde været anvendt som del af en fastelavnsfest, siger Martin Kajberg.

Politiet er stadigvæk til stede i shoppingcenteret for at sikre, at folk er trygge, selv om Martin Kajberg forklarer, at der nu er god stemning i centeret.

Fisketorvet ligger i indre København tæt på Københavns Hovedbanegård. Ifølge centerets hjemmeside besøger mellem 20.000 og 40.000 de over 100 butikker samt biografen i Fisketorvet hver dag.

Det er søndag fastelavn, hvorfor der sandsynligvis er personer med udklædninger vidt omkring i Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også