Britisk byggemarkedskæde falder efter marginpres og nedjustering

Markedsforholdende er fortsat udfordrende for Travis Perkins, der hører til de største byggemarkedskæder på det britiske marked.
Foto: Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den britiske byggemarkedskæde Travis Perkins fortsætter med at opleve udfordrende markedsbetingelser, og efter et fald i salget og indtjeningsmarginalerne i tredje kvartal nedjusterer selskabet forventningerne til 2023.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet, der har sendt aktien 8 pct. lavere på børsen i London.

For hele året venter Travis Perkins nu et justeret driftsoverskud på 175-195 mio. pund, mens den tidligere prognose var et overskud på 240 mio. pund. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News før dagens meddelelse skønnet, at selskabet ville kunne præstere et overskud på 233 mio. pund for året.

”Markedsforholdene er fortsat udfordrende med fortsat svaghed inden for nybyggeri af boliger og på det indenlandske renoveringsmarked. Deflationen på råvareprodukter har også været større, end vi havde ventet.”

”I dette miljø har det været vores prioritet at sikre, at vi præsterer over for vores kunder, både hvad angår service og med prissætning, da vi søger at fastholde og udvide vores kundebase på mellemlang til lang sigt,” siger administrerende direktør Nick Roberts

Pristilpasningerne rammer imidlertid selskabets indtjeningsmarginaler, hvilket den nye prognose afspejler, men tilgangen er ifølge topchefen den rigtige, hvilket ifølge ham ”demonstreres af vores evne til at fastholde volumener i dette svære marked”.

Ifølge analytiker Ami Galla fra Citi er den store erosion i selskabets profitabilitet i tredje kvartal primært drevet af deflation i tømmerpriserne, og det var en udvikling som sandsynligvis accelererede i løbet af tredje kvartal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også