Svensk fintech-firma målrettet detailbranchen rejser 83 mio. kr.

Investeringen skal bruges til at gøre den teknologiske platform mere skalerbar i Danmark, lyder det.
Treyd blev grundlagt i Sverige i 2019 og udvidede sidste år til det danske marked.
Treyd blev grundlagt i Sverige i 2019 og udvidede sidste år til det danske marked.

Den svenske fintech-virksomhed Treyd henter nyt tocifret millionindskud, der skal bruges til at udvide kundebasen i Danmark, hvor selskabet har været til stede siden sommeren 2022. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Treyd er en lånevirksomhed, der tilbyder finansiering af vareindkøb med kort aftræk og ofte inden for 24 timer - hvorefter detailforretninger afbetaler til Treyd over en periode mod et gebyr på gennemsnitligt 1,3 pct. af indkøbet. 

Kapitaludvidelsen på i alt 83 mio. kr. skal bruges til at få flere kunder blandt de små og mellemstore detailforretninger, siger adm. direktør for Treyd, Peter Beckman..

”Især mange virksomheder i SMV-segmentet er voldsomt presset på egenkapitalen, og det kan eksempelvis være svært for en modeshop at rejse penge til vareindkøb, hvis man ønsker at udvide sortimentet og dermed vækste forretningen med nye produkttyper. Den stopklods vil vi rydde af vejen for detail-Danmark,” siger Peter Beckman i pressemeddelelsen.

Supplement til banker

Kapitalen skal primært bruges til investering i teknologi og produktudvikling, herunder en ny teknisk platform, for at gøre løsningen og ordrebehandlingen endnu mere skalerbar i Danmark, oplyser selskabet.

Siden opstarten i Danmark har Treyd ifølge egne oplysninger finansieret vareindkøb for danske detailvirksomheder med 50 mio. kr. 

Selskabets danske landechef Nikolaj Krogsgaard Thomsen har tidligere fortalt til DetailWatch, at selskabet har omkring 100 danske firmaer på kundelisten. Lidt under tre fjerdedele af tjenestens kunder kommer fra detailhandlen. 

”Jeg fornemmer, at det har været en håndsrækning til en branche, som i den grad har haft behov for det her værktøj – eller supplement. Vi skal jo ikke erstatte bankerne, men vi er et supplement til e-handlere og virksomheder generelt i detail,” sagde han til DetailWatch. 

Treyd sigter mod at få overskud inden for 12-18 måneder, oplyser selskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også