Ny smileyordning finder vej til cafeer, butikker og restauranter

Smileymærket vil ifølge Fødevareministeriet være mere enkelt og digitaliseret. 
Smileymærket vil fremover blive digitaliseret. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.
Smileymærket vil fremover blive digitaliseret. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.

Det er slut med smileyrapporten, som du kender den fra vinduet ved den lokale slagter og på restauranterne, og fremover vil man som forbruger i stedet blive mødt af et nyt, forenklet og digital smileymærke. 

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse. 

Det nye smileymærke vil består foruden af de tre seneste kontrolresultater af en QR-kode, der gør det muligt at dykke ned i detaljerne fra de seneste fire kontrolbesøg via telefonen. 

”Smileyordningen har gennem mere end tyve år været et velkendt flagskib for fødevaresikkerheden hos vores fødevarevirksomheder. Hele 90 procent af danskerne tilkendegiver, at de navigerer efter mærket, når de skal fylde køleskabet op eller nyde en aften med mad og drikke. Derfor er jeg også glad for, at det fremover fortsat vil være enkelt men samtidig gøres mere tidssvarende at afkode, hvordan Fødevarestyrelsen sidst har vurderet eksempelvis rengøringen af køkkenet eller temperaturen i kølerummet,” udtaler fødevareminister Jacob Jensen (V) i meddelelsen. 

Det nye smileymærke er blevet til som led i et politisk forlig om en modernisering af den eksisterende smileyordning, der blandt andet førte til, at elitesmileyen sidste år blev udfaset. 

Det nye smileymærke vil i løbet af efteråret blive rullet ud til de danske detailforretninger, supermarkeder, cafeer og restauranter. 

(Denne artikel er leveret af DetailWatch’ søstermedie, FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også