Virksomheder trodser krisefortællinger med solid fremgang

6 ud af 10 virksomheder på tværs af sektorer har øget deres finansielle resultat fra 2019 til 2022, viser analyse.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF MARKETWIRE

Ny overraskende regnskabsanalyse viser, at størstedelen af landets små og mellemstore virksomheder har oplevet økonomisk fremgang gennem kriseårene. Det brede, danske erhvervsliv trodser altså de seneste års krisefortælling med en fremgang.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Analysen viser, at 6 ud af 10 virksomheder på tværs af sektorer har øget deres finansielle resultat fra 2019 til 2022. Samtidig har virksomhederne forbedret deres soliditetsgrad og hævet deres overskudsgrad i samme periode.

Det fremgår af et omfattende talmateriale, som Sydbank har trukket for Jyllands-Posten på baggrund af årsregnskaber for 12.000 virksomheder med mellem 10 og 499 ansatte.

Udviklingen overrasker ikke Morten Laugesen, der er erhvervsøkonom hos Sydbank. Han peger på, væksten i bruttonationalproduktet har været fornuftig i både 2021 og 2022.

”Jeg har nogle gange haft fornemmelsen af, at der har været for mange negative overskrifter om forholdene, i forhold til det som jeg og mine kollegaer har oplevet i dansk erhvervsliv. Der er selvfølgelig virksomheder, der har været udfordret, men det brede billede er, at virksomhederne er kommet fornuftigt igennem de seneste par år,” siger Morten Laugesen ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Jesper Beinov, der er direktør i interesseorganisationen SMVDanmark, glæder sig over at virksomhederne står stærkt trods corona, krig i Europa og inflation. Beinov påpeger, at det blandt andet skyldes, at det er lykkedes virksomhederne at videresende prisstigningerne blandt andet til kunderne, skriver avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også