Chefernes bonus afhænger af klimaresultater i de store virksomheder

C25-selskaber har indført ESG-mål, som topledelsens bonusser er afhængige af.
Det er en positiv udvikling, at chefernes bonusser af afhængige af klimamål, mener Anders Schelde, der er investeringsdirektør hos Akademikerpension. | Foto: Pr/mp Pension
Det er en positiv udvikling, at chefernes bonusser af afhængige af klimamål, mener Anders Schelde, der er investeringsdirektør hos Akademikerpension. | Foto: Pr/mp Pension
Af Marketwire

Inden for de seneste to år har størstedelen af C25-selskaberne implementeret mål for miljø, samfund og god selskabsledelse, ESG, i topledelsens bonusprogrammer.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Udviklingen er et tegn på, at virksomhederne ikke længere fokuserer på finansielle forhold, mener Therese Strand, der er lektor i virksomhedsledelse på CBS.

”Det er en meget hurtig, men også meget naturlig udvikling, der er sket. Det er drevet af, at der er en stor efterspørgsel på et fokus på ESG - både fra kunder, investorer og de unge, der skal ind og arbejde i virksomhederne,” siger Therese Strand til avisen.

Det er ifølge Anders Schelde, der er investeringsdirektør hos Akademikerpension, en positiv udvikling, og han ser gerne, at ESG-målene også bliver en del af de mindre børsnoterede og unoterede selskaber.

Han understreger, at det hovedsageligt bør handle om et reelt ønske om forandring i virksomheden.

”Man kan ikke måle med Key Performance Indicators, om folk tager det ansvar på sig, at man rent faktisk mener det, man siger. Udgangspunktet skal være, at virksomhedslederne har et reelt ønske om at skabe forandringer. Så er det fint at understøtte og belønne det med KPI’er,” siger Anders Schelde til Jyllands-Posten Erhverv.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også