Danmark i top tre over OECD-lande med lavest inflation

Det er især energipriserne, der trækker ned ifølge tal for prisudviklingen i maj i de 38 OECD-lande.
Efter Costa Rica og Grækenland var inflationen i Danmark lavest i maj blandt OECD-landene. | Foto: Thomas Borberg
Efter Costa Rica og Grækenland var inflationen i Danmark lavest i maj blandt OECD-landene. | Foto: Thomas Borberg
AF MARKETWIRE

Danmark ligger godt til i toppen af OECD-lande med den laveste inflation. Det er især de lave energipriser, der har trukket ned.

Det viser tirsdagens samlede opgørelse over forbrugerprisstigningerne i de 38 OECD-lande i maj.

Her aftog inflationen til 6,5 pct. fra 7,4 pct. i april. Det er dermed det laveste niveau siden december 2021. Danmark placerer sig her i den gode ende sammen med Costa Rica og Grækenland blandt de lande, hvor inflationen var under 3 pct. i maj.

Den danske inflation var 2,9 pct. i perioden, mens Grækenlands inflation lå på 2,8 pct., og Costa Rica topper listen med 0,9 pct.

Danmark blev i perioden særdeles hjulpet af lave energipriser, der i maj var 19 pct. lavere end samme måned sidste år. Det var kun overgået Belgien med 22 pct., Grækenland med 20,1 pct. og Spanien med 19,6 pct.

Ser man på kerneinflationen, der fraregner energi- og fødevarepriser, går det væsentligt langsommere med at få den nedbragt. Den endte i maj på 6,9 pct. med 7,1 pct. i april.

Her klarede Costa Rica sig igen bedst med en kerneinflation på 1,1 pct. skarpt efterfulgt af Schweiz på 1,6 pct. og Japan med 2,0 pct. Her landede Danmark 7. plads med en kerneinflation på 4,2 pct. mod 5,1 pct. i april.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også