Britiske Tesco ser stigende salg i første kvartal og fastholder 2023-forventninger

Inflationen aftog på dagligvarer i Storbritannien i første kvartal, hvor landets største supermarked øgede salget.
Foto: Molly Darlington/Ritzau Scanpix.
Foto: Molly Darlington/Ritzau Scanpix.
AF MARKETWIRE

Storbritanniens største supermarked, Tesco, fastholder forventningerne til regnskabsåret 2023/24 efter et første kvartal, hvor det kunne se salget stige og mærke inflationen aftage på dagligvarer.

”Vi er godt positioneret til de kommende måneder og gentager vores forventninger til hele året,” siger administrerende Ken Murpy ifølge Bloomberg News.

Selskabets forventninger til 2023/24 lyder på et justeret driftsresultat i niveauet 130-160 mio. pund. Analytikere adspurgt af Bloomberg News venter til sammenligning 150,6 mio. pund.

Dertil venter selskabet positive frie pengestrømme mellem 1,4-1,8 mia. pund.

Fastholdelsen af forventningerne kan blive set som en smule skuffende, udtaler analytiker hos Bernstein William Woods i en kommentar.

”Resultaterne var stærke på tværs af segmenter,” forklarer han og tilføjer, at det stadig er tidligt på året.

Like for like-salget steg i første kvartal med 8,2 pct., hvor det isoleret i Storbritannien steg 9 pct. Like for like-salget er en opgørelse, hvor der sammenlignes direkte for produkter, salgssteder med mere, som også var aktive i sidste periode.

Tesco har ifølge den administrerende direktør for nyligt sænket priserne på blandt andet brød med 12 pct., mens pasta og broccoli er blevet 16 pct. billigere.

Derudover har selskabet udvidet prismatchet med discountkonkurrenten Aldi til at omfatte 700 produkter.

”Dagligvarehandlen i Storbritannien er kendt for at være et af de mest mest konkurrenceprægede markeder, ikke bare i Storbritannien, men i hele verden,” sagde Murphy under en telekonference ifølge Bloomberg News og fortsætter:

”Vi mener, at de interne konkurrencemekanismer holder os meget skarpe.”

Tidligere har den britiske regering ifølge nyhedsmediet overvejet at indføre frivillige prislofter på dagligvarer, hvilket blev mødt med modstand fra supermarkederne.

Tesco-aktien falder 1,3 pct. på børsen i London ved 12-tiden fredag. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også