Europæiske forbrugere er mindre villige til at betale ekstra for dyrere varer

Modsat er der mere villighed at spore blandt amerikanerne ifølge analytikere.
Foto: Denis Charlet/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Denis Charlet/AFP/Ritzau Scanpix

Europæiske forbrugere er langt mindre villige til at punge ekstra ud for forbrugervarer, der det seneste år er steget voldsomt i pris, er der knapt så stor modvillighed at spore blandt de amerikanske. 

Det skriver Financial Times på baggrund af analytikere, økonomer og industrien, der beretter om en europæisk salgsvolumen, der i forrige kvartal var svagere end på det amerikanske marked. 

Avisen skriver videre, at det særligt er mindre husholdningsbudgetter blandt europæerne, der for selskaberne har gjort det svært at overbevise forbrugerne om at betale ekstra for varerne. Det er noget, der altså har kostet på volumen. 

”Vi ser en større priselasticitet i Europa,” udtaler blandt andet Graeme Pitkethly, finansdirektør i Unilever, til avisen.

Prisstigninger har for mange selskaber været en nødvendighed det seneste år, hvor produktionsomkostningerne som følge af blandt andet råvareprisstigninger og energipriser på himmelflugt, har banket selskabernes omkostninger i vejret. 

Særligt i Europa har prisstigningerne været store.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også