Lollandsk handelsby introducerer ubemandede butikker

Målet er, at 10-15 pct. af butikkerne i byens gågade på sigt er ubemandede. Initiativet skal være med til at sikre et aktivt handelsliv, lyder det.
Foto: Nakskov Handel & Erhverv
Foto: Nakskov Handel & Erhverv

For at imødegå butiksdød og sikre et levende handelsliv sætter handelsforeningen i Nakskov nu gang i et initiativ, der skal få ubemandede butikker til at skyde op og indgå som en naturlig del af bybilledet. 

Det skriver Nakskov Han & Erhverv i en pressemeddelelse. Målet er at ”transformere byen fra en konventionel provinsby til en oplevelses- og turistby” med et bredere vare og handelstilbud til både lokale borgere og turister.

”Megen handel er flyttet fra fysiske butikker til nethandel, men vi ser også en helt anden trend, hvor vi oplever et øget salg til turister, primært folk, der kommer fra sommerhusområderne,” siger Peter Jørgensen fra Nakskov Handel & Erhverv.

Målet er at 10-15 pct. af butikkerne i byens gågade på sigt bliver ubemandede butikker, skriver handelsforeningen, der har indgået et samarbejde om projektet med virksomheden Retail360, der bl.a. har samarbejdet med flere dagligvarekæder om ubemandede butikker.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også