Millioner af cigaretter beslaglagt ved grænserne

Sidste år tilbageholdt tolderne 3,3 millioner cigaretter ved landets grænser.
Ved landets grænser tilbageholdt tolderne i 2022 3,3 millioner cigaretter, et ton vandpibetobak og 627 kilo røgtobak. | Foto: Emma Sejersen
Ved landets grænser tilbageholdt tolderne i 2022 3,3 millioner cigaretter, et ton vandpibetobak og 627 kilo røgtobak. | Foto: Emma Sejersen
AF RITZAU

Med et godt sug i lungerne kan en rutineret ryger gøre kål på en smøg på fem minutter. Og selv i det tempo ville det tage mere end 31 års rygning i døgndrift at inhalere alle de cigaretter, som tolderne beslaglagde i fjor.

Ved landets grænser tilbageholdt tolderne i 2022 nemlig 3,3 millioner cigaretter, oplyser Toldstyrelsen torsdag i en pressemeddelelse. Dertil kommer et ton vandpibetobak og 627 kilo røgtobak.

”Udenlandsk tobak kan være produceret uden om reglerne og er dermed potentielt endnu mere sundhedsskadeligt, end tobakken i forvejen er,” siger kontroldirektør i Toldstyrelsen Michael Lund.

Men det handler ikke kun om sundhed - også om penge. Toldstyrelsen skønner, at den danske statskasse, hvad cigaretterne angår, er blevet snydt for 6,4 millioner kroner i told, moms og afgifter.

Langt de fleste af de ulovlige cigaretter blev tilbageholdt i slutningen af september. Her fandt tolderne 2,4 millioner cigaretter i en lastbil ved grænseovergangen i Frøslev i Sønderjylland.

I september fik tolderne i Københavns Lufthavn også fingrene i flere større partier cigaretter. I midten af måneden blev en rejsende taget med 29.800 smøger i bagagen. Dagen efter blev en anden rejsende taget med 50.000 cigaretter.

I februar sidste år standsede tolderne to rejsende, som forsøgte at indføre 100 kilo vandpibetobak uden at betale told og afgifter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også