Kontoransatte hos Amazon risikerer lønreduktioner

Lønnen til ansatte på Amazons kontorer kan blive reduceret på grund af fald i aktiekursen, skriver The Wall Street Journal.
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den store nedtur for aktien i Amazon det seneste års tid betyder, at selskabets mange kontoransatte risikerer at gå kraftigt ned i løn.

Det skriver The Wall Street Journal med henvisning til unavngivne kilder.

Baggrunden er, at en stor del af aflønningen af de ansatte i Amazons hovedkontor og andre kontorer er hængt op på aktier, og derfor er der udsigt til, at lønnen i år bliver 15-50 pct. lavere, end Amazon ellers havde stillet de ansatte i udsigt.

”Vores kompensationsmodel er beregnet til at opmuntre medarbejderne til at tænke som ejere, og det er derfor, den forbinder den samlede kompensation til virksomhedens langsigtede præstationer,” kommenterer en talsmand for Amazon i en mail til The Wall Street Journal.

”Denne model kommer med en vis mulighed og vis risiko fra år til år, fordi aktiekursen kan svinge, men historisk set hos Amazon har den fungeret meget godt for folk, der har anlagt et langsigtet perspektiv.”

Historisk har Amazon betalte mindre i basisløn end sine teknologikonkurrenter, og jo længere de ansatte har været i selskabet, jo mere har deres løn afhængt af aktiens udvikling.

Amazons aktie er steget med 15,7 pct. i 2023, men sidste år dykkede den med knap 50 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også