Postnord efter kritik: Vi er fortsat landsdækkende

Postnord har opsagt aftalen med 200 butikker, som ikke længere skal udlevere pakker, men Postnord understreger, at man fortsat er landsdækkende, skriver Dagligvarehandlen. 
Arkivfoto. | Foto: Andreas Haubjerg/Ritzau Scanpix
Arkivfoto. | Foto: Andreas Haubjerg/Ritzau Scanpix

Det har mødt kritik, at Postnord har valgt at opsige samarbejdet med omkring 200 butikker, som hidtil har været udleveringssteder, men Postnord understreger, at selskabet fortsat leverer pakker i hele landet, skriver Dagligvarehandlen.

Det er bestemt ved lov, at Postnord grundet befordringspligten skal omfordele post i hele landet, og det vil fortsat ske trods opsigelsen af aftalerne med de 200 butikker. 

”Vi varetager befordringspligten og har dermed en forpligtelse til at være landsdækkende, og det er vi fortsat. Efter lukningen af 200 udleveringssteder har vi omkring 4500 udleveringsteder fordelt over hele landet, og der er derfor god mulighed for at sende og modtage post og pakker, ligesom at man kan få leveret post til sin hjemmeadresse – uanset hvor i landet man bor,” siger Andreas Brethvad Jørgensen, pressechef hos Postnord, til Dagligvarehandlen. 

Pressechefen fortæller, at der løbende bliver åbnet og lukket udleveringssteder, og at der ikke er planer om yderligere lukninger på nuværende tidspunkt – men at det kan ændre sig, hvis butikker lukker eller flytter. 

Både Coop og De Samvirkende Købmænd, DSK, har ærgret sig over, at Postnord har valgt at droppe de 200 butikker. 

”Det er ærgerligt, at Postnord dropper samarbejdet med 200 butikker om pakkeudlevering. Det betyder, at mange små samfund mister endnu en del af eksistensgrundlaget og kundestrømmen,” sagde Jannick Nytoft, adm. direktør for DSK, mandag

Samme melding kom fra SF og DF.

”Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt, at de træffer den her beslutning. Landdistrikterne kæmper i forvejen hårdt for at holde sig i live,” sagde Nick Zimmermann, DF’s transportordfører, til DR tirsdag. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også