Eurozonen: Forbrugertilliden var lidt værre end ventet i december

Selv om der er forbedringer at spore i europæernes syn på den økonomiske situation, er niveauet fortsat i kulkælderen.
Arkivfoto. | Foto: Marius Renner
Arkivfoto. | Foto: Marius Renner
AF MARKETWIRE OG RITZAU

Forbrugertilliden i eurozonen udviklede sig lidt værre end ventet i december, men samtidig var der fremgang fra måneden inden.

Det viser den foreløbige opgørelse tirsdag.

Den foreløbige opgørelse viste minus 22,2, mens der var ventet 22,0 ifølge Bloomberg. Måneden forinden var forbrugertilliden minus 23,9.

En lignende udvikling i Danmark præsenterede Danmarks Statistik tidligere tirsdag

Det viser Danmarks Statistiks barometer for forbrugertilliden tirsdag. Forbrugertilliden måles ved at spørge til en vurdering af dansk økonomi og forbrugernes egen økonomi nu sammenlignet med for et år siden samt forventningerne til det næste år.

Det er særligt de danske forbrugeres syn på udviklingen i dansk økonomi, der er blevet mere optimistisk de seneste måneder.

Sydbanks cheføkonom, Søren Kristensen, mener, at forbrugernes syn på den nuværende situation og fremtiden er en anelse for pessimistisk. Han peger særligt på, at der stadig er meget høj beskæftigelse.

”Jeg vil sige, at forbrugerne nok lidt for pessimistiske. De er mere pessimistiske, end de var på noget tidspunkt under finanskrisen,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også