HK Handel går i rette mod afskaffelse af helligdag: "Helligdage er noget helt særligt"

Fagforeningen har forståelse for, at der skal findes penge til at finansiere oprustning inden for forsvars- og sikkerhedspolitik, men mener ikke, at det skal ske ved at sløjfe helligdag.
Foto: Jakob Boserup/HK/PR
Foto: Jakob Boserup/HK/PR

Hos HK Handel, der er fagforening for blandt andre tusindvis af danskere, som arbejder i butik, er man kede af den nye SVM-regerings forslag om at sløjfe en helligdag for at finansiere investeringer inden for forsvars- og sikkerhedspolitik, skriver DR.

”Det er vi rigtig kede af. Store bededag er for nogle af mine medlemmer en af de få dage om året, hvor man kan holde fri med sin familie eller sine venner. Vi arbejder lørdag og søndag og alle ugens øvrige dage. Så helligdage er noget helt særligt for os,” siger Mette Høgh, formand for HK Handel, til DR.

Ifølge lektor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Laust Høgedahl kan helligdagen i praksis blive skrottet på to måder.

Enten ved at regeringen bringer ønsket med ind i de kommende trepartsforhandlinger – eller ved blot at lave en lovændring på Christiansborg, som afskaffer helligdagen.

Han påpeger i øvrigt, at den daværende regering i 2012 med Helle Thorning Schmidt (S) i spidsen også forsøgte at afskaffe en helligdag, men dengang lykkedes det ikke at få gennemført.

Salling Group lancerer kampagne mod vold og ubehøvlet adfærd mod butiksansatte

HK Handel udskyder voldgiftssag mod Salling Group

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også