Faldende inflationstal fra USA kaldes fremragende nyt

Inflationen i november i USA var 7,1 procent. Det var både lavere end forventet og lavere end i oktober.
Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / AFP
Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / AFP
AF RITZAU

Forbrugspriserne i USA faldt i november en smule.

Det viser de amerikanske inflationstal, der tirsdag eftermiddag er blevet offentliggjort. Det skriver finansmediet Marketwire.

Inflationen faldt i november til 7,1 procent. Det var lavere end økonomernes estimat på 7,3 procent og også lavere end de 7,7 procent i oktober.

Og det er intet mindre end ”fremragende nyt”. Det siger seniorøkonom Kristian Skriver fra Dansk Erhverv i en skriftlig kommentar:

”Den aftagende inflation er fremragende nyt, fordi det indikerer, at renteforhøjelserne fra den amerikanske centralbank nu så småt er begyndt at virke. Samtidig er der tegn på, at det globale prispres er aftagende,” skriver Kristian Skriver.

Også Dansk Industri er begejstret for den seneste inflationsrapport.

”Det er en virkelig god inflationsrapport, der viser lavere inflation end ventet. Inflationen i USA falder for femte måned i træk og er nu på laveste niveau i et år,” skriver Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri.

På det danske aktiemarked er eliteindekset C25 tirsdag eftermiddag skudt i vejret på grund af de seneste tal fra USA. Det skriver Marketwire.

I Danske Bank siger cheføkonom Las Olsen, at inflationen bliver holdt nede af faldende benzinpriser.

”Men også kerneinflationen renset for energi og fødevarer var lavere end ventet, med 0,2 procent mod forventet 0,3 procent. Det hører med til den historie, at kerneinflationen bliver holdt oppe af stigende huslejer, som er et midlertidigt fænomen, så dagens tal vidner om et ret klart aftagende inflationspres. Det er en god nyhed for både obligationer og aktier,” siger Las Olsen.

”Det er en udvikling, der også er med til at give håb om faldende inflation herhjemme på lidt længere sigt,” siger han videre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også