Økonomer vurderer at inflationen har toppet

Faldende transportafgifter og energipriser er vigtige indikatorer for den faldende inflation, vurderer økonom.
Foto: Guido Kirchner/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Guido Kirchner/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Ifølge flere bankøkonomer løjede inflationen i Danmark af i november. Økonomerne forventede dog et fald i prisstigningerne i starten af november, hvilket viste sig ikke at være tilfældet. Hvorvidt den nye forudsigelse passer, bliver tydeligt, når Danmarks Statistik offentliggør nye tal for inflationen mandag.

Det skriver Børsen.

”De prisfald, vi har set på gas og el siden sommeren, begynder at sætte ind nu. Derfor tror vi, at inflationstoppen viser sig nu,” påpeger cheføkonom i Sydbank, Søren Kristensen, der ligesom andre bankøkonomer peger på energipriserne som aktuelle for vurderingen af, at inflationen i Danmark trækker i den retning.

Helge Pedersen, der er cheføkonom i Nordea, påpeger, at faldende transportafgifter sammen med energipriserne, er vigtige indikatorer for inflationen. Yderligere spiller producentpriserne, der efter markante stigninger nu er faldet tilbage, en vigtig rolle for vurderingen af inflationen, lyder det ifølge avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også