184 danske detailvirksomheder er omfattet af nye it-regler fra EU

Nye EU-krav, der skal skærpe it-sikkerheden i den kritiske infrastruktur, berører også en stribe danske detailvirksomheder. Og de får travlt, hvis de skal efterleve dem, lyder det fra brancheorganisation.
Direktør for IT-Branchen, Natasha Friis Saxberg, mener, det er overset, at der er nye it-sikkerhedsregler, der berører mange danske virksomheder - også i detailbranchen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Direktør for IT-Branchen, Natasha Friis Saxberg, mener, det er overset, at der er nye it-sikkerhedsregler, der berører mange danske virksomheder - også i detailbranchen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Cirka 1400 danske virksomheder vil blive berørt af nye it-sikkerhedsregler, der er undervejs i EU – hvoraf 184 er detailvirksomheder.

Det skriver Børsen, på baggrund af tal som brancheorganisationen IT-Branchen har fået trukket i samarbejde med Danmarks Statistik.

Ifølge direktøren i IT-Branchen, Natasha Friis Saxberg, er mange virksomheder uforberedte på at skulle efterleve de nye it-regler, som er en del af det såkaldte NIS2-direktiv, der skal træde i kraft fra 2024.

“Det er sindssygt vigtigt, at vi får sat fokus på det her, så detailhandlen, restauranter og andre omfattede bliver klar over, at de allerede fra 2024 betragtes som kritisk infrastruktur. Det skal hurtigst muligt varsles, for der er ubeskriveligt kort vej til målstregen,” siger Natasha Friis Saxberg og uddyber, at det vil kræve investeringer i it-sikkerhed at leve op til de nye regler.

Virksomheder, der ikke lever op til reglerne, vil risikere bøder på op til to pct. af virksomhedens globale omsætning ifølge direktivet, der endnu ikke er endeligt vedtaget i EU.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også