Patagonia-ejer forærer selskabet væk for at bekæmpe klimakrise

Milliardærejeren Yvon Chouinard overlader selskabet til en fond, der vil give hele selskabets overskud til at ”redde planeten”.
Bjergbestigeren Yvon Chouinard stiftede Patagonia i 1970. | Foto: Michael M. Santiago/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Bjergbestigeren Yvon Chouinard stiftede Patagonia i 1970. | Foto: Michael M. Santiago/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ejeren af den amerikanske outdoor-kæde Patagonia, der sælger udendørstøj og -udstyr, forærer selskabet væk til en fond, der er dedikeret til at pumpe selskabets fremtidige overskud i formål, der kæmper for at bekæmpe menneskeskabte miljøforandringer.

Det oplyser bjergbestigeren, milliardæren og miljøforkæmperen Yvon Chouinard, der stiftede Patagonia i 1970, på selskabets hjemmeside.

”Jorden er vores eneste aktionær. ALLE overskud vil til evig tid gå til vores mission om at redde vores planet,” skriver Yvon Chouinard blandt andet.

Den 83-årige Yvon Chouinard har sammen med sin kone, to børn og et hold af advokater har arbejdet på en struktur, der tillader, at Patagonia vil fortsætte med at være et profitbåret selskab, mens overskuddet vil gå til bekæmpelse af menneskeskabte miljøforandringer.

Chouinard-familien har doneret to pct. af alle aktierne i selskabet og hele beslutningskraften til en sammenslutning, der skal overvåge selskabets mission og værdiet.

De øvrige 98 pct. af aktierne går til en nonprofit-organisation med navnet Holdfast Collective, som ”vil bruge hver dollar på at bekæmpe miljøkrisen, beskytte naturen og biodiversitet så hurtigt, som muligt”.

Amerikansk stat åbner konkurrencesag mod Amazon

Medstiftere forlader amerikansk cykelkæmpe efter lang tids nedtur

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også