Mærsk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Både efterspørgslen og volumenerne nærmer sig mere normale niveauer, lyder det fra den danske rederikoncern.
Nedlukningen af Shanghai har været med til at presse de globale forsyningskæder - nu lukker byen igen | Foto: Casper Dalhoff/JPA
Nedlukningen af Shanghai har været med til at presse de globale forsyningskæder - nu lukker byen igen | Foto: Casper Dalhoff/JPA
AF MARKETWIRE

Det er langsomt ved at blive normal hverdag i havnene i Shanghai oven på de seneste to månedernes omfattende kinesiske coronanedlukninger.

Det meddeler Mærsk i en opdatering onsdag.

”Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt - vi holder dog fortsat øje med løsninger, der kan give os fleksibilitet i vores overordnede netværk for at øge pålideligheden for vores kunder,” udtaler Anne-Sophie Zerlang Karlsen, der er chef for Asia Pacific Ocean Customer Logistics hos Mærsk.

Det danske rederi kan melde om, at volumenerne nærmer sig niveauet fra før nedlukningerne, og efterspørgslen ventes at være tilbage til normale niveauer ved udgangen af juni og ventes at stige i juli, der traditionelt er sæsontoppen for mange brancher.

I Europa melder Mærsk fortsat om kritiske niveauer af overbelastning - navnlig i Rotterdam og Bremerhaven - der skaber fortsatte driftsmæssige forstyrrelser i de globale forsyningskæder.

B&O hårdt ramt af forsyningskrise

Shanghai genindfører nedlukning af frygt for corona

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også