Danske forbrugerpriser er de højeste i EU

Danmark er det land i EU, hvor forbrugerne i gennemsnit betaler mest for varene, når de er ude og handle. Dog overgår ét land, når det gælder dagligvarer, viser tal fra Eurostat.
Forbrugerpriserne i Danmark er de højeste i EU, viser tal fra Eurostat | Foto: Jonas Olufson
Forbrugerpriserne i Danmark er de højeste i EU, viser tal fra Eurostat | Foto: Jonas Olufson

Danmark indtager en førsteplads på listen over, hvor det er dyrest for forbrugerne at leve, skriver Finans.

Ifølge tal for 2021 fra Eurostat ligger de gennemsnitlige forbrugerpriser i Danmark 40,3 pct. over det gennemsnitlige prisniveau i EU, og det er altså den højeste forskel blandt medlemslandene.

Der er dog ikke langt til nummer to på listen. Her ligger Irland med et indekstal på 40,1 pct.

Det tredjedyreste land er Luxembourg og først på fjerdepladsen følger et andet skandinavisk land, nemlig Sverige med et indekstal på 127,9.

Kigger man på varekategorier, topper Danmark også prisniveauet inden for tøj og sko samt hoteller og overnatning og kultur- og fritidsaktiviteter, mens Luxembourg som det eneste land overgår, når det gælder de gennemsnitlige forbrugerpriser på dagligvarer.

Opgørelsen fra Eurostat bydder på priser på mere end 2000 forskellige varer og serviceydelser i alt 36 europæiske lande.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også