Efter vaklende flertal finder Wammen ny finansiering til inflationshjælp

Regeringen kommer med ny løsning på at finansiere inflationshjælp og hiver partier tilbage til bordet.
Finansminister Nicolai Wammen (S) | Foto: Jens Dresling
Finansminister Nicolai Wammen (S) | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Finansminister Nicolai Wammen (S) har lyttet til den kritik, der har været af regeringens forslag til at finansiere en inflationshjælp til særlige grupper af danskere. Finansministeren kommer derfor med et nyt bud på, hvordan pengene skal findes.

”På baggrund af de forhandlinger, regeringen har haft med Folketingets partier om kompensation, har det været et stort ønske at finde anden finansiering,” udtaler Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar.

Oprindeligt ville regeringen finansiere hjælpen med et større underskud på de offentlige finanser. Nu mener regeringen, at pengene skal findes ved at nedjustere de offentlige investeringer i år og næste år. Det skal være inden for en ramme på op til tre milliarder kroner, fortæller Nicolai Wammen.

Meldingen kommer, kort tid efter at støttepartiet De Radikale har forladt forhandlingerne om inflationshjælp. Begrundelsen var netop finansieringen.Også Venstre og De Konservative forlod forhandlingerne før weekenden.

Dermed så det altså noget sværere ud for regeringen at finde et flertal for at sende hjælp ud til de danskere, der er ramt af den stigende inflation. Men partierne bliver nu hevet tilbage til forhandlingsbordet.

For samtidig med at regeringen foreslår en ny finansiering, bliver forhandlingerne om inflationshjælp lagt ind under forhandlingerne om en grøn skattereform. Her sidder Venstre, De Radikale og De Konservative med ved forhandlingsbordet.

”Spørgsmålet om kompensation vil regeringen drøfte videre med Folketingets partier i regi af forhandlingerne om grøn skattereform,” siger Nicolai Wammen.

”Det er fortsat vigtigt for regeringen at finde en løsning for blandt andre de pensionister, der har mindst.”

De Radikales finansordfører, Andreas Steenberg, siger om udsigten til at fortsætte forhandlingerne om inflationshjælp:

”Det er i hvert fald ikke sådan, at vi forlader forhandlingerne om en grøn skattereform på grund af det. Så må vi jo se på det igen.”

Flertal vakler: Radikale forlader forhandlinger om inflationshjælp

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også