Flertal vakler: Radikale forlader forhandlinger om inflationshjælp

R vil ikke være med i aftale om inflationshjælp af frygt for, at det kan forværre inflationen yderligere.
”Vi mener ikke, at det er økonomisk ansvarligt at sende ufinansierede checks. Det kan forværre inflationen yderligere,” siger De Radikales finansordfører, Andreas Steenberg. | Foto: Anthon Unger
”Vi mener ikke, at det er økonomisk ansvarligt at sende ufinansierede checks. Det kan forværre inflationen yderligere,” siger De Radikales finansordfører, Andreas Steenberg. | Foto: Anthon Unger
AF RITZAU

De Radikale har mandag formiddag forladt forhandlingerne om inflationshjælp til målrettede grupper. Det oplyser partiet.

”Vi mener ikke, at det er økonomisk ansvarligt at sende ufinansierede checks. Det kan forværre inflationen yderligere,” siger partiets finansordfører, Andreas Steenberg.

”Når både overvismanden og Nationalbanken advarer mod at hælde mere brænde på inflationsbålet, så mener vi, at man skal lytte.”

Venstre og De Konservative forlod forhandlingerne fredag. Dermed kan det se sværere ud for regeringen at finde flertal for at sende økonomisk hjælp til nogle af de grupper, som er påvirket af den høje inflation.

”Vi anerkender fuldt ud, at der er borgere, der er klemt på økonomien på grund af den stigende inflation. Men vi mener ikke, at en ufinansieret check til udvalgte grupper er den rette vej at gå,” siger Andreas Steenberg:

”Det er ikke socialt ansvarligt. Vi mener, at man i stedet burde tænke nyt, fjerne fattigdomsydelserne og følge de anbefalinger, som ydelseskommissionen for næsten et år siden har fremlagt.”

Regeringen vil afsætte hjælp i størrelsesordenen to til tre milliarder, har finansminister Nicolai Wammen (S) sagt, da forhandlingerne gik i gang i sidste måned.

Regeringen har foreslået, at pensionister, som modtager ældrechecken, får yderligere 5000 kroner skattefrit i form af en engangscheck.

Desuden vil regeringen øge hjælpen til borgere, som pendler i bil til og fra arbejde, med et større kørselsfradrag. Det er ikke et konkret udspil endnu.

Økonomiske eksperter har dog advaret om, at det kan puste yderligere til inflationen, hvis man sender flere penge ud i samfundet.

Detailkæder kritiserer leverandører for ”usaglige” prisstigninger

V og K forlader forhandlinger om inflationshjælp

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også