Minister beder ombudsmand undersøge regler efter nej til tusindkronesedler

Det skal fortsat være muligt at betale med tusindkronesedlen, indtil den udfases, mener erhvervsminister Morten Bødskov (S).
Morten Bødskov (S) beder Forbrugerombudsmanden se på kontantpligten efter opråb fra brancheorganisationer. | Foto: Jens Dresling
Morten Bødskov (S) beder Forbrugerombudsmanden se på kontantpligten efter opråb fra brancheorganisationer. | Foto: Jens Dresling

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) afviser, at butikker kan sige nej til at modtage betaling i tusindkronesedler, men igangsætter alligevel en undersøgelse af, hvor grænserne mellem veksling og betaling går. 

Det skriver DR, efter Dansk Erhverv og De Samvirkende Købmænd (DSK) lørdag efterlyste at få lov til at afvise betalinger med de største sedler. 

Brancheorganisationernes opråb kommer, efter Nationalbanken i slutningen af november annoncerede, at man vil udfase tusindkronesedlen, som ikke længere vil være et gyldigt betalingsmiddel fra 1. juni 2025. Det betyder, at detailhandlen lige nu er presset af, at mange danskere vil af med de store sedler.

Det er ifølge organisationerne både dyrt og usikker for butikkerne at ligge inde med så mange kontanter. En bekymring, som erhvervsministeren forstår, skriver DR. 

”Jeg har derfor bedt forbrugerombudsmanden om at se på, hvor grænsen går mellem reelle betalinger og veksling af penge inden for kontantpligten,” udtaler Morten Bødskov en skriftlig kommentar til DR. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også