Amerikansk lavpriskæde nedjusterer: Flere varer forsvinder fra hylderne

Den amerikanske lavpriskæde Dollar Tree oplever både et skifte i indkøbsadfærd og flere butikkstyverier. 
Den amerikanske lavpriskæde Dollar Tree har nedjusteret sine forventninger til 2023. | Foto: Erin Scott/Reuters/Ritzau Scanpix
Den amerikanske lavpriskæde Dollar Tree har nedjusteret sine forventninger til 2023. | Foto: Erin Scott/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktien i den amerikanske lavprisindkøbskæde Dollar Tree falder torsdag 11 pct. efter et skuffende regnskab for første kvartal og en nedjustering af forventningerne til hele året.

Kæden er ramt af et skifte over mod produkter med lavere indtjeningsmargin, men den mærker også en effekt af flere butikstyverier.

Administrerende direktør Rich Dreiling næver i regnskabet netop ”shrink”, som er et brancheudtryk, der refererer til tab af varelager på grund af butikstyveri og andre faktorer.

”Selvom vi ser tidlige resultater fra vores initiativer, er vi ikke immune over for det eksterne pres, der påvirker hele detailhandelen, især marginpåvirkningen af forhøjet ”shrink” og produktmiksskiftet til forbrugsvarer.”

”Mens vi fastholder vores forventninger til salget i 2023, så justerer vi vores prognose for indtjeningen per aktie, da vi forventer, at det forhøjede ”shrink” og det ugunstige salgsmix vil fortsætte gennem hele året,” siger Rick Dreiling i regnskabet.

Dollar Tree venter nu en indtjening per aktie på 5,73-6,13 dollar, mens den tidligere forventning var et resultat på 6,3-6,8 dollar per aktie.

Forventningerne til omsætningen lyder på 30,0-30,5 mia. dollar og er justeret marginalt fra tidligere 29,9-30,5 mia. dollar.

I første kvartal fik Dollar Tree et overskud per aktie på 1,35 dollar mod 2,37 dollar i samme periode sidste år. Analytikerne havde ventet et resultat på 1,52 dollar per aktie ifølge Factset, skriver Dow Jones.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også