Dagrofa vil åbne mere end 10 nye borgerprojekter i 2023

Dagligvarekoncernen vil ikke lade sig skræmme af, at inflation og høje energi- og producentpriser stadig udfordrer dagligvarebranchen.
Tomas Pietrangeli (tv.) og købmand Allan Nielsen til åbning af Min Købmand i Borris, som er en del af Dagrofas borgerstøttede butikker. | Foto: Dagrofa/pr
Tomas Pietrangeli (tv.) og købmand Allan Nielsen til åbning af Min Købmand i Borris, som er en del af Dagrofas borgerstøttede butikker. | Foto: Dagrofa/pr

Dagligvarekoncernen Dagrofa vil gå kontra i udviklingen i det seneste års tid, hvor en række lokale og mindre købmænd har måttet dreje nøglen om.

I løbet af 2023 vil Dagrofa åbne mere end nye 10 borgerstøttede butikker i en række mindre byer rundt omkring i landet.

Sådan lyder udmeldingen på dagen, hvor den første i rækken af borgerstøttede butikker er åbnet i den vestjyske by Borris, hvor den tidligere lokale brugs måtte lukke.

Butikslukningen betød, at byen stod uden en lokal dagligvarebutik, og det fik over 300 borgere til at vise sin støtte til en ny butik ved blandt andet at indsamle anparter, hjælpe med at renovere butikken og finde en lokal købmand efter et borgermøde med Dagrofa i slutningen af januar.

Dagrofa forventer at åbne i alt seks nye borgerstøttede butikker inden for det næste halve år.

”I oktober 2021 afgav vi i Dagrofa et samfundsløfte om at åbne dagligvarebutikker i byer med mindst 600 indbyggere, hvor der er tilstrækkeligt lokalt engagement. Det løfte arbejder vi på at indfri i samarbejde med lokale borgere som i Borris, fordi vi mener, at det er vigtigt for sammenhængskraften i Danmark. Det handler jo ikke kun om at have nem adgang til dagligvarer – det handler i lige så høj grad om, at borgerne har et lokalt omdrejningspunkt i den lokale købmand. Et sted at samles, et sted at hente sine pakker og sin medicin,” siger Tomas Pietrangeli, Dagrofas koncernchef, i en pressemeddelse.

Stigende interesse

En borgerdrevet dagligvarebutik betyder, at byens borgere selv poster penge i projektet, eksempelvis i form af et anpartsselskab.

Ifølge koncernen henvender et stigende antal lokale foreninger sig med ønsket om at få en lokal dagligvarebutik til deres by, efter den tidligere butik er lukket.

”De seneste år har der været særligt meget uforudsigelighed i dagligvaremarkedet, som i forvejen altid er i rivende udvikling. Men efterspørgslen på lokale indkøbsmuligheder og et lokalt omdrejningspunkt består. Vores egen erfaring er, at hvis man sikrer, at der er tilstrækkelig lokal opbakning til projektet, er de borgerstøttede butikker økonomisk bæredygtige,” siger Tomas Pietrangeli.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også