Modegigant er presset efter svagere indtjening end forventet

Omsætningen overgik analytikernes forventninger, mens driftsoverskuddet til gengæld skuffede.
Inditex' helt store flagskib er tøjkæden Zara, der har butikker verden over. | Foto: borja suarez
Inditex' helt store flagskib er tøjkæden Zara, der har butikker verden over. | Foto: borja suarez
AF MARKETWIRE

Spanske Inditex, der blandt andet ejer tøjkæden Zara, realiserede i 2022 et rekordhøjt overskud efter et særdeles stærkt julesalg, men salgsvæksten er aftaget i de første uger af det nye regnskabsår.

På børsen i Madrid er aktien udsat for gevinsthjemtagning med et fald på 2,6 pct. til 28,40 euro efter en stigning på 17 pct. siden årsskiftet.

Salget er i de første fem uger af det forskudte første kvartal steget med 14 pct. i faste valutakurser, hvilket er en opbremsningen i forhold til 18 pct. i regnskabsåret 2022/23, der sluttede ved udgangen af januar.

Selskabet, der desuden ejer andre lavpriskæder som Pull & Bear og Bershka, nød godt af øget efterspørgsel blandt kunderne, der i stigende grad søgte mod mere prisvenligt tøj i et år præget af voldsomt stigende inflation.

Samlet omsatte Inditex for 32,57 mia. euro i 2022, hvilket var bedre end analytikernes estimat ifølge Bloomberg News på 32,48 mia. euro.

Driftsoverskuddet på 5,52 mia. euro var omvendt en anelse under forventningen på 5,54 mia. euro, mens driftsmarginen på 16,9 pct. overraskede positivt sammenlignet med konsensus på 16,8 pct.

Finanshuset Credit Suisse, der har den negative anbefaling ”underperform” for aktien, vurderer at konsensusestimatet for indtjeningsmarginen i indeværende regnskabsår på 16,9 pct. er meget optimistisk givet det svære sammenligningsgrundlag, forventninger om en svagere efterspørgsel og en moderat acceleration i marginmodvinden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også