DetailWatch

Vicedirektør stopper i 'Løvens Hule'-selskab

Morten Sønderlyng er stoppet som vicedirektør i Moonboon, der er bedst kendt for sine slyngevugge med motor. Ny profil er hentet ind fra 1. november.

Marie Grew (t.h.) og Moonboon modtog i DR-programmet ’Løvens Hule’ en investering på 600.000 kr. for 19 pct. af virksomheden fra serieinvestor Christian Arnstedt (t.v.). | Foto: Moonboon/Pr

Babybrandet Moonboon skifter ud i direktionen, efter Morten Sønderlyng er stoppet som vicedirektør efter blot et år på posten i den danske virksomhed, der har serieinvestor Christian Arnstedt som medejer.

Morten Sønderlyng har tidligere arbejdet med Mærsks forsyningskæde og kom til jobbet i Moonboon efter knap seks år som konsulent og engagement manager i Implement Consulting Group.

Marie Grew, stifter og adm. direktør, oplyser, at Morten Sønderlyng selv har opsagt sin stilling.

”Vi kunne ikke blive enige om rammerne for det fremtidige samarbejde. Men vi stopper samarbejdet på god fod,” understreger hun.

Hun tilføjer, at Moonboon allerede har besat posten som vicedirektør med Jacob Vesterled, der starter den 1. november. Han kommer til Moonboon efter seks år i Svendsen Sport, der i februar blev opkøbt af den amerikanske fiskegrejskæmpe Pure Fishing. I det seneste halve år har han været driftsansvarlig i Pure Fishing i Danmark efter fusionen.

Fart på i udlandet

Moonboon blev stiftet af Marie Grew i 2020, mens hun var på barsel med sit første barn. Det var her, hun fik idéen til at skabe en forretning, der skulle optimere børns søvn og give forældrene en bedre viden om børnenes søvnmønstre og behov

Det blev i første omgang til en slyngevugge med en motor til at holde vuggen i bevægelse, men har siden har forretningen forgrenet sig til både madrasser, sengetøj og ammepuder.

I virksomhedens første regnskabsår, der strækkede sig over 14 måneder fra slut november 2020 og hele 2021, havde selskabet ifølge Marie Grew en omsætning på omkring 45 mio. kr. Omsætningen opgøres ikke i selve regnskabet, men her havde selskabet en bruttofortjeneste på 8,6 mio. kr. og et overskud på 2,6 mio. kr.

Marie Grew fortalte i forbindelse med regnskabet, at hun forventer at øge Moonboons omsætning i 2022.

Omtrent 30 pct. af Moonboons omsætning kommer fra Danmark, mens de resterende 70 pct. kommer fra udenlandske markeder som Tyskland, Østrig, Schweiz og Norge, som selskabet har haft godt fat i. Planen er at fortsætte ekspansionen, og ifølge Marie Grew ser fremtiden lys ud.

”Det går godt med vores planer – både om at ekspandere til nye markeder og ift. at lancere nye produkter,” siger hun uden at afsløre hvilke.

Svenske Dollarstore finder ny topchef

Coop opkøber ejendomme i Tyskland

1.000 Netto-butikker i Tyskland og Polen går usikker vinter i møde

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede