DetailWatch

Landsret skærper straffe til to mænd for Lego-svindel

To mænd begik med falske ordrer svindel mod Lego for adskillige millioner. Landsret har nu skærpet straffen.

En tidligere ansat ved Lego og en indehaver af et fynsk el-firma orkestrerede svindel mod Lego for millioner af kroner. Landsretten har nu sat straffen i sagen op. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vestre Landsret i Viborg har torsdag skærpet straffen over for to mænd i en sag om millionbedragerier begået mod legetøjsgiganten Lego, hvor den ene var ansat.

Da de to mænd blev dømt ved Retten i Kolding i februar sidste år, lød straffene på to år og seks måneders fængsel til den ene mand, mens den anden blev straffet med fængsel i to år og ni måneder. Men det var for lidt, vurderer Vestre Landsret.

De to mænds fusk med fakturaer er i landsretten blevet takseret til en straf på henholdsvis tre års fængsel og fængsel i tre år og tre måneder.

Den ene mand sad i en betroet lederstilling i legetøjskoncernen, hvor han i flere tilfælde oprettede og godkendte indkøbsordrer, hvorefter fakturaen blev betalt af Lego.

Den anden mand var indehaver af et fynsk el-firma, og det var ham, som fik ordrerne. Men de blev ikke udført, og de to mænd delte rovet mellem sig.

Det var de to mænd, som efter byretsdommen i fjor valgte at anke til landsretten. Kravet var frifindelse, men det endte altså i stedet med en hårdere straf.

Lego vil åbne 80 nye butikker i Kina i år

Lego øger overvågning af detailpartnere efter russisk udmelding

Lego investerer massivt i den fysiske arbejdsplads

Kjeld Kirk Kristiansen stopper i Lego Fondens bestyrelse

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs