DetailWatch

Dansk køkkenfirma nedjusterer forventningerne til indtjening

Trods omsætningsvækst i andet kvartal æder stigende råvarepriser af indtjeningen hos den børsnoterede koncern bag køkkenbrands som Tvis og Svane.

Køkken | Foto: PR/Svane Køkkenet

Den danske køkkenkoncern TCM Group, der står bag de tre køkkenbrands Svane, Tvis og Nettoline, sænker forventningerne til driftsindtjeningen (ebit) for året til 130-160 mio. kr. mod tidligere 140-170 mio. kr., skriver Børsen.

Selvom koncernen i andet kvartal opnåede en omsætningsvækst på 12 pct. til 325 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år, er koncernen ramt af stigende råvarepriser, der trak bruttoresultatet ned fra 75 mio. kr. sidste år til 69 mio. kr. i år.

“Det er en konsekvens af kraftigt stigende råvarer, og det er en problematik, vi deler med mange andre brancher,” siger adm. direktør for TCM Group, Torben Paulin, til avisen og uddyber, at stigende fragtomkostninger, rentestigninger og inflation kan ramme efterspørgslen og gør udsigterne usikre, selvom råvarepriserne har stabiliseret sig.

Selskabet venter fortsat en omsætning på 1,15-1,225 mia. kr. for året.

Mere fra DetailWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også