DetailWatch

Forbrugere kan få udbetalt værdi af gavekort fra Smartbox

Smartbox har tidligere afvist at udbetale værdien af kundernes gavekort, men nu har virksomheden måttet skifte kurs.

Smartbox er ejet af det irske moderselskab Smartbox Group | Foto: Smartbox/Pr

Smartbox vil nu udbetale værdien af gavekortbokse til forbrugere.

Hidtil har Smartbox afvist at tilbyde den mulighed. Men nu har virksomheden fortalt Forbrugerombudsmanden, at den vil udbetale værdien til forbrugere, der anmoder om det.

Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Smartbox er kendt for sine små gavekortbokse, der indeholder en forudbetalt oplevelse. Det kan være til et restaurantbesøg eller en tur i biografen.

Forbrugerombudsmanden har modtaget 32 klager fra forbrugere, der gerne har villet få udbetalt værdien af deres gavekort. Det har Smartbox dog tidligere afvist.

Forbrugerombudsmanden vurderer imidlertid, at gavekortbokse fra Smartbox er elektroniske gavekort.

Det har betydning, i og med at forbrugere har ret til at få udbetalt værdien af elektroniske gavekort efter reglerne i betalingsloven.

Forbrugere kan kræve udbetaling i gavekortets gyldighedsperiode og op til et år efter udløb.

Indskærpede regler

Forbrugerombudsmanden har derfor indskærpet reglerne overfor Smartbox og meddelt virksomheden, at den skal udbetale værdien af de gavekortbokse, den sælger, når forbrugere anmoder om det.

Smartbox har oplyst, at virksomheden fremover vil udbetale værdien til de forbrugere, der anmoder om det.

Smartbox vil også udbetale værdien til de forbrugere, som har henvendt sig eller klaget indenfor de seneste tre år.

”Forbrugerne er godt stillet ved køb af elektroniske gavekort,” siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

”Det følger af loven, at forbrugere kan kræve elektroniske gavekort udbetalt op til et år efter udløb af gavekortenes gyldighedsperiode.”

Smartbox Group Denmark har franskmanden Paula Pianciola som adm. direktør og er ejet af det irske moderselskab Smartbox Group. I 2017 opkøbte Smartbox den nordjyske udbyder af gaveæsker og konkurrent Bellevue, men i 2019 lukkede Smartbox Group det opkøbte selskab, efter det i løbet af to år havde tabt i alt 73 mio. kr.

Smartbox er verdens største producent af oplevelsesgaver som kroophold, biografbesøg, spaophold, øl- og vinsmagning med mere og er aktiv i en lang række europæiske lande under mærkerne Smartbox, Bongo, Buyagift, La Vida Es Bella, Cadeaubox, Dakotabox og Emozione3.

I fjor det skæve regnskabsår 2021/22 havde Smartbox Danmark en bruttofortjeneste på 10,8 mio. kr. og et overskud på 900.000 kr.

Smartbox øgede salget af gavekort i Danmark efter genåbningen

Modeprofil køber sig ind i brillevirksomhed

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs