Britisk supermarkedskæde: Kunder sætter prisgrænse på indkøb

Kunder i supermarkedskæden Asda sætter en grænse på 30 pund ved kassen, siger bestyrelsesformand for den britiske supermarkedskæde til BBC.
En kunde med fuld indkøbsvogn ved den britiske supermarkedskæde Asda. | Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X03806
En kunde med fuld indkøbsvogn ved den britiske supermarkedskæde Asda. | Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X03806

En ny tendens breder sig i Storbritannien, hvor kunder i supermarkedskæden Asda er begyndt at sætte en øvre grænse for egne dagligvareindkøb, skriver det britiske medie BBC.

Ifølge Asdas bestyrelsesformand, Stuart Rose, sker det som en reaktion på inflationstal, der i april steg til det højeste niveau i 40 år.

”Vi oplever en massiv forandring i adfærd. De er bekymrede over at bruge penge. Nogle sætter en grænse på £30, og hvis de overstiger den grænse, så siger de stop ved kassen,” siger Stuart Rose til BBC og pointerer samtidig, at det samme gør sig gældende for brændstof.

De historiske stigninger i inflationen gør, at Stuart Rose mener, det er tid til at ”spænde sikkerhedsselen”.

Asda er Storbritanniens tredjestørste supermarkedskæde og har ligesom nogle danske supermarkedskæder indført et prisloft på en række produkter.

Briterne handler mindre og billigere

Britisk dagligvarekoncern har også lanceret prisloft

Britisk supermarkedskæde sænker priserne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også