Britisk supermarkedskæde sænker priserne

Supermarkedskæden sænker prisen på i alt 500 varer for at kunne konkurrere med discountforretningerne.
Morrisons er Storbritanniens fjerdestørste supermarked efter Tesco, Sainsbury’s og Asda. | Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix
Morrisons er Storbritanniens fjerdestørste supermarked efter Tesco, Sainsbury’s og Asda. | Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Mens andre supermarkedskæder hæver priserne som følge af stigende omkostninger, har den britiske supermarkedskæde Morrisons valgt at sænke priserne for at kunne konkurrere med discountforretningerne.

Ifølge BBC presser Morrisons prisen på i alt 500 varer – eksempelvis kød, æg og ris – ned, og Morrisons kunder kan se frem til en prisnedsættelse på 13 pct.

Meldingen kommer på et tidspunkt, hvor stigende inflation har fået leveomkostningerne til at stige voldsomt.

”Vi ved, at vores kunder er under reelt økonomisk pres i øjeblikket, og vi ønsker at spille en rolle i at hjælpe dem, når det kommer til omkostningerne ved dagligvareindkøb,” siger topchef David Potts ifølge BBC.

Morrisons er Storbritanniens fjerdestørste supermarked efter Tesco, Sainsbury’s og Asda. Sidstnævnte har også meddelt, at man vil sænke priserne på en lang række varer. Fælles for dem er, at de i øjeblikket taber stort til discountbutikkerne, der vinder på de stigende leveomkostninger.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Britiske supermarkeder sætter grænse på indkøb af madolie

Tesco venter lavere overskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også