Supermarkedskæde lader kunderne bestemme salg af alkohol

Schweiz’ største supermarkedskæde vil lade det være op til sine kunder, om der i fremtiden skal sælges alkohol i butikkerne, skriver Reuters.
Migros' medlemmer skal stemme om, hvorvidt et snart 100 år gammelt forbud mod salg af alkohol skal fjernes. | Foto: Arnd Wiegmann/Reuters
Migros' medlemmer skal stemme om, hvorvidt et snart 100 år gammelt forbud mod salg af alkohol skal fjernes. | Foto: Arnd Wiegmann/Reuters

I Danmark er det helt normalt at kunne købe alkohol i supermarkederne, men det er ikke alle steder, det forholder sig sådan.

I den største schweiziske supermarkedskæde Migros har det siden 1928 ikke været muligt at købe alkohol, men det kan snart ændre sig, skriver Reuters og Avisen Danmark, der har historien fra førstnævnte medie.

Migros vil lade sine 2,3 mio. medlemmer i kooperativet bestemme, om kædens grundlægger Gottlieb Duttweilers forbud mod salg af alkohol fra 1928 skal afskaffes.

Valget står den 4. juni. Misbrugseksperter har ifølge Reuters argumenteret for, at forbuddet er godt for alkoholikere, der ser Migros som et frirum.

Britisk dagligvarekoncern har også lanceret prisloft

Coop vil rulle bagerkoncept ud i endnu flere supermarkeder

Coop: Prisstigninger har ikke fået forbrugerne til at vælge økologi fra

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også