DetailWatch

Ulovlige farverige cigaretpakker bliver stadig solgt

Farverige cigaretpakker blev gjort ulovlige 1. april, men nye tal fra Sikkerhedsstyrelsen viser nu, at de stadig findes på hylderne.

Inspirationen til de neutrale og brune cigaretpakker er hentet fra Norge, hvor de har set ud som på billedet siden 2019. | Foto: Peter Hove Olesen

Det er stadig muligt at købe farverige pakker med cigaretter, selvom de 1. april blev gjort ulovlige og skulle erstattes med neutrale, mørkebrune pakker uden logo, skriver DR på baggrund af nye tal fra Sikkerhedsstyrelsen.

Kontrollørerne har således fundet ulovlige cigaretpakker på hylderne i 33 ud af 47 tilsyn mellem 1. april og 19. maj.

Ifølge Jørgen Vestbo, der er speciallæge i lungesygdomme og medlem af Vidensråd for Forebyggelse, kan den farverige markedsføring i yderste konsekvens betyde, at flere begynder at ryge.

”Der er ingen tvivl om, at enhver form for branding virker. Hvis man genkender et brand mange gange, så er det det, man kommer til at foretrække,” siger han ifølge DR.

Salling Group er klar til digital alderskontrol ved tobakssalg – men på én betingelse

Venstre vil have dyrere cigaretter fremfor generationsforbud

Mere fra DetailWatch

Lidl henter ny HR-direktør fra tysk moderskib

Ny HR-direktør og sjette medlem af direktionen i Lidl Danmark skal udvikle og styrke rekrutteringen i dagligvarekoncernen. Han kommer fra en tilsvarende stilling i Lidls tyske hovedkontor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs