Burberry misser forventningerne – aktien stiger til trods

Aktien hos det britiske luksusmærke stiger til trods for de missede forventninger med 0,1 pct.
Foto: Trap Olle
Foto: Trap Olle
AF MARKETWIRE

Det britiske modeikon Burberry, der er kendt for sine trenchcoats med ternet for, ramte ikke helt de forventninger, som analytikerne havde sat til selskabet. Alligevel stiger aktien 0,1 pct. på børsen i London, hvor det ledende indeks falder 0,1 pct.

Burberrys sammenlignelige salg steg med 18 pct. i det netop afsluttede skæve regnskabsår 2021/22, der gik til og med den 2. april, men analytikerne havde sat næsen op efter en vækst på 18,7 pct.

Den justerede indtjening per aktie landede for året på 94 pence mod 67,3 pence et år tidligere og de ventede 94,1 pence ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Burberry skriver i regnskabet, at selskabet er ramt af de seneste måneders nedlukning i Kina, hvor også markedet for luksusvarer er ramt. Og Burberry er mere eksponeret mod det kinesiske end konkurrenterne.

Oveni kæmper hele industrien mod færre turister og fald på aktiemarkederne, hvilket får forbrugerne til at holde lidt igen. Og endnu en faktor, der spiller ind, er, at Burberry lukkede sine butikker i Rusland i marts, efter at russerne invaderede Ukraine.

Burberry skriver i regnskabet, at nedlukningerne i Kina kunne mærkes på salget i marts.

”Vores forventninger afhænger af den påvirkning, som covid-19 har, og i hvilken grad kunderne vender tilbage i Kina,” fremgår det.

Burberry venter en høj encifret omsætningsvækst i 2022/23.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også