Lars Larsen Group køber ejere helt ud af succesfuld sengewebshop

Jysk-ejer har opkøbt de resterende 22 pct. af webshoppen Sengetid.dk, der i efteråret 2021 solgte 78 pct. til koncernen. De to stiftere stopper i samme ombæring – ny direktør er fundet.
Foto: Arkivfoto
Foto: Arkivfoto

Den online senge-succes Sengetid.dk er blevet opkøbt 100 pct. af Lars Larsen Group, der i samme ombæring indsætter en ny direktør i virksomheden.

Det fulde opkøb betyder samtidig, at de to stiftere Nick Manhart Christensen og Nickolai Dalvang stopper i deres respektive roller som henholdsvis adm. direktør og bestyrelsesmedlem i selskabet.

Det fremgår af oplysninger fra det centrale virksomhedsregister (CVR), som DetailWatch har fået bekræftet af Rune Jungberg Pedersen, kommunikations- og CSR-direktør i Jysk.

I forbindelse med stifternes exit er en ny direktør udpeget, oplyser han. Det bliver Hanne Bang Vorre, der lige nu er direktør for e-handel og omnichannel for Jysk, der skal føre selskabet videre som ny adm. direktør.

Timingen for Hanne Bang Vorres start i det nye job er endnu ikke besluttet, men beslutningen om hendes jobskifte er allerede meldt ud internt.

I overgangsfasen er ny marketingdirektør, Kasper Fabricius Dorby, blevet indsat som direktør og er for nuværende eneste medlem af direktionen. Han kommer fra en lignende stilling som marketingschef for modevirksomheden Pompdelux, men har været ansat som ansvarlig for digital marketing fra 2018 til 2021.

Købte prominente ejere ud

Nick Manhart Christensen stiftede sammen med sin barndomsven Nickolai Dalvang Sengetid.dk i 2017. I november 2021 solgte de i alt 78 pct. af webshoppen til detailkæden Sengespecialisten, der er ejet af Lars Larsen Group. Opkøbet af webshoppen kostede angiveligt Lars Larsen Group ifølge Børsen et tocifret millionbeløb.

I forbindelse med opkøbet købte sengekæden samtidig en række tidligere og ret så prominente ejere ud af webshoppen, deriblandt investor Birgit Aaby og tidligere Kähler-direktør Jesper Holst Schmidt.

Trods salget af majoriteten af Sengetid fortsatte Nick Manhart Christensen og Nickolai Dalvang dog med at spille ledende roller i virksomheden. Førstnævnte fortsatte som direktør, mens sidstnævnte sad i bestyrelsen indtil nu.

Lars Larsen Group står bag Jysk-koncernen. | Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Lars Larsen Group står bag Jysk-koncernen. | Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Hele tiden været planen

Rune Jungberg Pedersen fortæller, at det hele tiden har været planen, at Nick Manhart Christensen og Nickolai Dalvang skulle være en del af en indkøringsfase, der nu har varet syv måneder.

”Det er meget naturligt for Jysk at have stifterne med og overtage hele forretningen på et tidspunkt. Det har hele tiden været planen, at Lars Larsen Group skulle overtage 100 pct., og det sker så nu,” siger Rune Jungberg Pedersen, der ikke vil kommentere købsprisen for de resterende 22 pct.

Sengetid.dk kom ud af regnskabsåret 2021, der kun dækker de første otte måneder grundet en omlægning af regnskabsperioden, med en bruttofortjeneste på 10,5 mio. kr. mod 4,6 mio. kr. i hele 2020. Det resulterede i et overskud på 6 mio. kr. på bundlinjen mod 2,4 mio. kr. i 2020 og en egenkapital, der voksede fra 2,5 til 6,9 mio. kr.

Lars Larsen Group, der står bag Jysk-kæden, overtog for otte år siden Sengespecialisten. Udover Jysk og Sengespecialisten omfatter Lars Larsen Group også bl.a. møbelkæderne Bolia og Ilva.

Ilva lurer på flere danske fysiske butikker

Nyt millionoverskud: Jysk-opkøb fortsætter vækst

Jysk modevirksomhed vender minus til plus – men er ikke helt tilfreds

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også