DetailWatch

Lego-familie og finansmand tjener trecifret millionbeløb på legepladser

Kompan, der sælger udendørs legeplads-, sports- og fitnessudstyr, omsatte for knap 2,4 mia. kr. og øgede bundlinjen markant i 2021. Det gode resultat får ejerkredsen til at trække et trecifret millionbeløb ud i udbytte.

Kompan-koncernen designer, fremstiller og installerer mere end 1.000 legepladser og fitnessområder hver måned på tværs af 90 lande på verdensplan. | Foto: Kompan/Pr

Hjulene ruller for alvor stærkt for legetøjsvirksomheden Kompan, der er ejet af Lego-familiens pengetank Kirk Kapital og finansmanden Christian Dyvig.

I 2021 lykkedes det Kompan at øge omsætningen til et rekordhøjt niveau på knap 2,4 mia. kr., samtidig med at bundlinjen for femte år i streg steg markant og landede på knap 280 mio. kr.

Det er en fremgang på næsten 20 pct. i forhold til året før, hvor Kompan omsatte for knap 2 mia. kr. I 2020 lød årsresultatet til sammenligning på 224,4 mio. kr.

Det rekordstore overskud på 279,2 mio. kr. i 2021 kan ifølge ledelsen tilskrives afkast fra flere investeringer.

”Resultatet for 2021 er påvirket af afkastet af investeringer i salg og distributionsnetværk samt produktudvikling foretaget over en længere periode. Afkastet af investeringer kan aflæses i dette års resultat og forventes at forbedre koncernens resultater fremadrettet,” står der i ledelsesberetningen.

Egenkapitalen holder sig i 2021 på næsten samme niveau som i 2020 og lyder på lidt over 1 mia. kr.

Kompan laver blandt andet også udendørs sports- og fitnessfaciliteter til parker. | Foto: Kompan/Pr
Kompan laver blandt andet også udendørs sports- og fitnessfaciliteter til parker. | Foto: Kompan/Pr

Sælger til hele verden

Kompan-koncernen, der udvikler, producerer og sælger legepladser, udendørs sports- og fitnessfaciliteter og indendørsmøbler, installerer mere end 1.000 legepladser og fitnessområder hver måned på tværs af 90 lande på verdensplan. I en tredjedel af landene sker det gennem Kompans egne installatører, mens resten sker gennem udvalgte installatører og partnere.

Kompan-koncernen blev stiftet i 1970 og har hovedkvarter i Odense. I 2014 blev koncernen solgt til en investorkreds med den tidligere Nordic Capital-partner Christian Dyvig i spidsen.

Senere samme år investerede Kirk Kapital i virksomheden, og i dag ejer Lego-familiens pengetank ifølge det centrale virksomhedsregister (CVR) 25-33,32 pct. af Kompan, mens Christian Dyvig personligt ejer 10 pct. Den resterende del ejes af et familieejet investeringsselskab stiftet af Christian Dyvig.

Det rekordgode årsregnskab får i samme ombæring ejerkredsen til at trække 233,4 mio. kr. ud af selskabet i udbytte til deling. Det er dog et mindre udbytte end i 2020, hvor ejerkredsen trak 310,6 mio. kr. ud.

Ved udgangen af året havde koncernen knap 1.500 ansatte.

Lego-familien mere end firedobler overskuddet i 2021

Sketchers sætter skub i ekspansionsplaner i Norden

Familieejet møbelselskab fastholder tocifret millionoverskud i 2021 trods store udsving

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs