Lego-familie og finansmand tjener trecifret millionbeløb på legepladser

Kompan, der sælger udendørs legeplads-, sports- og fitnessudstyr, omsatte for knap 2,4 mia. kr. og øgede bundlinjen markant i 2021. Det gode resultat får ejerkredsen til at trække et trecifret millionbeløb ud i udbytte.
Kompan-koncernen designer, fremstiller og installerer mere end 1.000 legepladser og fitnessområder hver måned på tværs af 90 lande på verdensplan. | Foto: Kompan/Pr
Kompan-koncernen designer, fremstiller og installerer mere end 1.000 legepladser og fitnessområder hver måned på tværs af 90 lande på verdensplan. | Foto: Kompan/Pr

Hjulene ruller for alvor stærkt for legetøjsvirksomheden Kompan, der er ejet af Lego-familiens pengetank Kirk Kapital og finansmanden Christian Dyvig.

I 2021 lykkedes det Kompan at øge omsætningen til et rekordhøjt niveau på knap 2,4 mia. kr., samtidig med at bundlinjen for femte år i streg steg markant og landede på knap 280 mio. kr.

Det er en fremgang på næsten 20 pct. i forhold til året før, hvor Kompan omsatte for knap 2 mia. kr. I 2020 lød årsresultatet til sammenligning på 224,4 mio. kr.

Det rekordstore overskud på 279,2 mio. kr. i 2021 kan ifølge ledelsen tilskrives afkast fra flere investeringer.

”Resultatet for 2021 er påvirket af afkastet af investeringer i salg og distributionsnetværk samt produktudvikling foretaget over en længere periode. Afkastet af investeringer kan aflæses i dette års resultat og forventes at forbedre koncernens resultater fremadrettet,” står der i ledelsesberetningen.

Egenkapitalen holder sig i 2021 på næsten samme niveau som i 2020 og lyder på lidt over 1 mia. kr.

Kompan laver blandt andet også udendørs sports- og fitnessfaciliteter til parker. | Foto: Kompan/Pr
Kompan laver blandt andet også udendørs sports- og fitnessfaciliteter til parker. | Foto: Kompan/Pr

Sælger til hele verden

Kompan-koncernen, der udvikler, producerer og sælger legepladser, udendørs sports- og fitnessfaciliteter og indendørsmøbler, installerer mere end 1.000 legepladser og fitnessområder hver måned på tværs af 90 lande på verdensplan. I en tredjedel af landene sker det gennem Kompans egne installatører, mens resten sker gennem udvalgte installatører og partnere.

Kompan-koncernen blev stiftet i 1970 og har hovedkvarter i Odense. I 2014 blev koncernen solgt til en investorkreds med den tidligere Nordic Capital-partner Christian Dyvig i spidsen.

Senere samme år investerede Kirk Kapital i virksomheden, og i dag ejer Lego-familiens pengetank ifølge det centrale virksomhedsregister (CVR) 25-33,32 pct. af Kompan, mens Christian Dyvig personligt ejer 10 pct. Den resterende del ejes af et familieejet investeringsselskab stiftet af Christian Dyvig.

Det rekordgode årsregnskab får i samme ombæring ejerkredsen til at trække 233,4 mio. kr. ud af selskabet i udbytte til deling. Det er dog et mindre udbytte end i 2020, hvor ejerkredsen trak 310,6 mio. kr. ud.

Ved udgangen af året havde koncernen knap 1.500 ansatte.

Lego-familien mere end firedobler overskuddet i 2021

Sketchers sætter skub i ekspansionsplaner i Norden

Familieejet møbelselskab fastholder tocifret millionoverskud i 2021 trods store udsving

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også