DetailWatch

Systembolaget indfører ny bæredygtig mærkningsordning

Ny mærkningsordning skal gøre det nemmere for kunderne i den svenske butikskæde at træffe et bæredygtigt valg, når de handler alkohol.

Foto: PR/Systembolaget

I et forsøg på at tilgodese de kunder, der gør noget ekstra for miljøet, når de køber drikkevarer, har svenske Systembolaget indført en ny mærkning, der skal gøre det nemmere at træffe et bæredygtigt valg.

Mærket kommer ifølge Foodsupply.se til at gå under navnet ”bæredygtigt valg”, og mærket dækker ikke kun over bæredygtighed set i forhold til klima og miljø, men også arbejdsforhold.

”Vi ønsker, at det er naturligt at træffe et bæredygtigt valg, når det kommer til miljø, klima og arbejdsforhold. Derfor skal det også være nemmere,” siger sortimentschefen i Systembolaget, Ulf Sjödin, til Foodsupply.se.

Systembolaget har sammen med analysevirksomheden Norstat fået foretaget en undersøgelse, der viser, at op mod 90 pct. af kunderne ønsker at træffe et mere bæredygtigt valg, når de køber drikkevarer, men at de fleste har svært ved at gøre det, når det kommer til alkohol.

Undersøgelsen peger på netop behovet for en mærkningsordning.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Ny Netto-direktør: Nogle butiksledere skal have mere frihed

Ny Meny-butik i Illum bliver med indkøbsvogne i genbrugt plast

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs