DetailWatch

Pandora forlader "smykkeklub" på grund af Rusland

Smykkefirmaet trækker sig efter Ruslands blodige og voldsomme invasion af Ukraine. ”Krigen kræver, at alle virksomheder handler med det største ansvar,” lyder det fra Alexander Lacik.

Pandora satte den 24. februar alle sine forretningsaktiviteter i Rusland og Hviderusland på pause. | Foto: Ints Kalnins/Ritzau Scanpix

Pandora melder sig ud af organisationen Responsible Jewellery Council (RJC) efter 12 års medlemskab.

Det sker, efter RJC ikke har suspenderet russiske selskabers medlemskab eller har opfordret medlemmerne til at suspendere forretninger med Rusland efter landets invasion af Ukraine.

Det oplyser den danske virksomhed, der ellers har anmodet RJC om at foretage disse indgreb.

”Krigen kræver, at alle virksomheder handler med det største ansvar med hensyn til enhver interaktion eller forretningsforbindelse med Rusland og Hviderusland. Pandora kan ikke i god tro være medlem af en forening, der ikke deler vores værdier,” siger Pandora-chef Alexander Lacik.

Pandora satte den 24. februar alle forretningsaktiviteter med Rusland og Hviderusland på hold. Oveni har smykkeselskabet sagt til leverandørerne og forretningspartnere, at ingen råmaterialer, produkter eller services relateret til Pandora må komme direkte eller indirekte fra hverken Rusland eller Hviderusland.

Pandora har solgt smykker på det russiske marked i 12 år og har i dag 230 fysiske butikker i Rusland og Hviderusland. Pandora har ifølge Berlingske oplyst, at omsætningen fra Rusland, Hviderusland og Ukraine samlet udgør under en pct. af selskabets omsætning. Det svarer til omkring 250 mio. kr.

Jysk har kurs mod russisk exit: ”Svært at se en løsning”

Stor andel af detailhandlen skruer prisen op: ”Det er meget voldsomt”

Ukrainsk minister opfordrer til boykot af fransk kæde

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs