Pandora forlader "smykkeklub" på grund af Rusland

Smykkefirmaet trækker sig efter Ruslands blodige og voldsomme invasion af Ukraine. ”Krigen kræver, at alle virksomheder handler med det største ansvar,” lyder det fra Alexander Lacik.
Pandora satte den 24. februar alle sine forretningsaktiviteter i Rusland og Hviderusland på pause. | Foto: Ints Kalnins/Ritzau Scanpix
Pandora satte den 24. februar alle sine forretningsaktiviteter i Rusland og Hviderusland på pause. | Foto: Ints Kalnins/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Pandora melder sig ud af organisationen Responsible Jewellery Council (RJC) efter 12 års medlemskab.

Det sker, efter RJC ikke har suspenderet russiske selskabers medlemskab eller har opfordret medlemmerne til at suspendere forretninger med Rusland efter landets invasion af Ukraine.

Det oplyser den danske virksomhed, der ellers har anmodet RJC om at foretage disse indgreb.

”Krigen kræver, at alle virksomheder handler med det største ansvar med hensyn til enhver interaktion eller forretningsforbindelse med Rusland og Hviderusland. Pandora kan ikke i god tro være medlem af en forening, der ikke deler vores værdier,” siger Pandora-chef Alexander Lacik.

Pandora satte den 24. februar alle forretningsaktiviteter med Rusland og Hviderusland på hold. Oveni har smykkeselskabet sagt til leverandørerne og forretningspartnere, at ingen råmaterialer, produkter eller services relateret til Pandora må komme direkte eller indirekte fra hverken Rusland eller Hviderusland.

Pandora har solgt smykker på det russiske marked i 12 år og har i dag 230 fysiske butikker i Rusland og Hviderusland. Pandora har ifølge Berlingske oplyst, at omsætningen fra Rusland, Hviderusland og Ukraine samlet udgør under en pct. af selskabets omsætning. Det svarer til omkring 250 mio. kr.

Jysk har kurs mod russisk exit: ”Svært at se en løsning”

Stor andel af detailhandlen skruer prisen op: ”Det er meget voldsomt”

Ukrainsk minister opfordrer til boykot af fransk kæde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også