Imerco runder 1,5 mia. kr. i omsætning i nyt rekordregnskab

Væksten fortsætter for isenkræmmerkæden Imerco, der øger omsætningen til over 1,5 mia. kr. og præsenterer et resultat efter skat på 66,1 mio. kr.
Frederik Brønnum er adm. direktør i Imerco. | Foto: Casper Holmenlund Christensen/ERH
Frederik Brønnum er adm. direktør i Imerco. | Foto: Casper Holmenlund Christensen/ERH

2021 startede sløjt for den danske isenkræmmerkæde Imerco, der sammen med resten af detailbranchen var tvangslukket i hele første kvartal. Men en række investeringer i onlinedelen gav pote i et år, hvor Imercos digitale salgstransaktioner steg til 33 pct. af omsætningen.

Et netop offentliggjort årsregnskab fra 2021 viser, at Imerco for første gang runder 1,5 mia. kr. i omsætning. Samtidig stiger både egenkapital og årsresultatet.

Sidstnævnte lander på 66,2 mio. kr. mod 20,1 mio. kr. i 2020.

”Imerco har igen i 2021 haft en meget stærk udvikling med vækst og mange nye rekorder, selvom året startede med tvangslukkede butikker grundet Covid-19 restriktioner,” siger Frederik Brønnum, adm. direktør i Imerco, i en pressemeddelelse.

Imerco har i løbet af årene investeret i udviklingen af Imerco som omnichannel-detailhandler, og det har givet pote i 2021.

”Imerco er kommet langt med at skabe et unikt samspil mellem fysiske butikker, webshop og sociale medier og blev i 2021 blandt andet tildelt hæderen som den tredjebedste omnichannelvirksomhed i hele Norden. Resultaterne skabes gennem digital markedsføring, en velfungerende online platform, en logistikoperation, der sikrer hurtige leveringer til kunderne og et fintmasket butiksnet,” siger Frederik Brønnum.

Usikkerhed i 2022

I 2022 forventer Imerco at åbne for nye lanceringer, deriblandt et robotstyret lager – en såkaldt autostore – der skal stå klar i midten af maj, mens en ny platform til onlinesiden forventes at stå klar til sommer.

Dog forventer Imerco, at den igangværende krig i Ukraine kan sætte en dæmper på forbrugerlysten i 2022.

”Forventningerne til fremtiden er forbundet med større usikkerhed end normalt. Vi er kommet godt fra land i 2022 og forventer også i 2022 en mindre øgning af virksomhedens omsætning og som minimum fastholde indtjeningsgraden,” siger Frederik Brønnum i pressemeddelelsen.

Imerco Holding A/S har 165 butikker i hele landet og er ejet af ejendomsinvestoren Mikael Goldschmidt. Af noterne fremgår det, at Imerco i 2021 modtog 34 mio. kr. i statslig kompensation som følge af tvangsnedlukningen, hvoraf 24 mio. kr. var lønkompensation.

Kop & Kande leverer nyt rekordoverskud

Sport 24 melder sig interesseret i Sportmaster-opkøb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også