DetailWatch

Børne- og babyudstyrsproducent får millionstor bøde

HTS Besafe har modtaget en bøde på 8 mio. kr. for at overtræde konkurrenceloven. Virksomheden har valgt at acceptere bøden.

Foto: Thomas Borberg/KOMMISSION

Virksomheden HTS Besafe, der producerer baby- og børneprodukter, har erkendt at have overtrådt konkurrenceloven og accepterer en bøde på 8 mio. kr.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Bøden gives, fordi HTS Besafe i en periode fra starten af 2015 til slutningen af 2020 har indgået aftaler med en række af sine forhandlere om, at de skulle holde sig fra den vejledende udsalgspris på nogle af virksomhedens produkter.

Aftalerne har gjort, at forhandlerne ikke har haft mulighed for at sælge flere autostole og de såkaldte ”voksiposer” med rabat, mens HTS Besafe har begrænset onlinesalget af visse produkter fra flere af forhandlernes webshops på grund af aftalerne.

”Det går ud over kunderne, når en leverandør forlanger, at forhandlerne holder sig til de vejledende priser. I denne sag har leverandøren tilmed hindret forhandlerne i at sælge nogle af leverandørens produkter på nettet. Det begrænser alt sammen den effektive konkurrence,” siger Christian Schultz, der er Konkurrencerådets formand.

Har hjulpet til opklaring

Konkurrenceloven foreskriver, at en forhandler selv skal have mulighed for at bestemme sine salgspriser, og at det er forbudt af en leverandør at lave aftaler med sin forhandler om, at produkterne skal sælges til en bestemt pris.

Det gælder også, hvis leverandørerne belønner sin forhandler ved at følge et bestemt prisniveau.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver, at bødeforelægget er udstedt af Konkurrencerådet, og at bødens størrelse er fastsat på baggrund af overtrædelsens grovhed og varighed samt størrelsen på koncernens omsætning.

Omvendt har det været en formildende omstændighed, at HTS Besafe har medvirket til opklaring af sagen.

Dansk modekoncern går frem med tocifret millionoverskud efter svære år

Lego-figurer af Zelenskyj bliver revet væk

Mere fra DetailWatch

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs