Børne- og babyudstyrsproducent får millionstor bøde

HTS Besafe har modtaget en bøde på 8 mio. kr. for at overtræde konkurrenceloven. Virksomheden har valgt at acceptere bøden.
Foto: Thomas Borberg/KOMMISSION
Foto: Thomas Borberg/KOMMISSION

Virksomheden HTS Besafe, der producerer baby- og børneprodukter, har erkendt at have overtrådt konkurrenceloven og accepterer en bøde på 8 mio. kr.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Bøden gives, fordi HTS Besafe i en periode fra starten af 2015 til slutningen af 2020 har indgået aftaler med en række af sine forhandlere om, at de skulle holde sig fra den vejledende udsalgspris på nogle af virksomhedens produkter.

Aftalerne har gjort, at forhandlerne ikke har haft mulighed for at sælge flere autostole og de såkaldte ”voksiposer” med rabat, mens HTS Besafe har begrænset onlinesalget af visse produkter fra flere af forhandlernes webshops på grund af aftalerne.

”Det går ud over kunderne, når en leverandør forlanger, at forhandlerne holder sig til de vejledende priser. I denne sag har leverandøren tilmed hindret forhandlerne i at sælge nogle af leverandørens produkter på nettet. Det begrænser alt sammen den effektive konkurrence,” siger Christian Schultz, der er Konkurrencerådets formand.

Har hjulpet til opklaring

Konkurrenceloven foreskriver, at en forhandler selv skal have mulighed for at bestemme sine salgspriser, og at det er forbudt af en leverandør at lave aftaler med sin forhandler om, at produkterne skal sælges til en bestemt pris.

Det gælder også, hvis leverandørerne belønner sin forhandler ved at følge et bestemt prisniveau.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver, at bødeforelægget er udstedt af Konkurrencerådet, og at bødens størrelse er fastsat på baggrund af overtrædelsens grovhed og varighed samt størrelsen på koncernens omsætning.

Omvendt har det været en formildende omstændighed, at HTS Besafe har medvirket til opklaring af sagen.

Dansk modekoncern går frem med tocifret millionoverskud efter svære år

Lego-figurer af Zelenskyj bliver revet væk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også