DetailWatch

EU vil forbyde eksport af luksusbiler til Rusland

Luksusbiler til en værdi over 50.000 euro, svarende til ca. 350.000 kr., står til at blive ramt af fjerde runde af sanktioner fra EU. Det ventes også at ramme fly, både og motorcykler.

Med luksusbiler menes biler til en værdi på over 50.000 euro, og inkluderer flere velkendte europæiske bilmærker som Audi, BMW, Mercedes, Ferrari og Porsche. | Foto: Joachim Adrian

Krigen i Ukraine kan nu komme til at koste Rusland muligheden for at importere europæiske luksusbiler.

EU diskuterer på nuværende tidspunkt en bredere, fjerde runde af sanktioner, som blandt andet skal inkludere et forbud mod eksport af luksusbiler til Rusland.

Det fremgår af Bloomberg News.

Med luksusbiler menes biler til en værdi på over 50.000 euro, og inkluderer flere velkendte europæiske bilmærker som Audi, BMW, Mercedes, Ferrari og Porsche.

Derudover vil sanktionen også gælde fly, både og motorcykler til en værdi på over 5000 euro.

Denne sanktion vil have en mere symbolsk end en egentlig økonomisk effekt, vurderer en analytiker fra Bloomberg Intelligence. Det skyldes, at salg til Rusland kun udgøre 2 pct. af de globale salg for de større europæiske luksusbilproducenter.

Det vurderes således, at den eksisterende efterspørgsel på det globale marked betyder, at det tabte salg i Rusland nemt kan blive dækket ind på et andet marked.

Allerede tidligere på måneden stoppede VW Group, som er moderselskab for blandt andet Mercedes, BMW, Porsche og Audi, virksomhedens eksport til Rusland.

Mere fra DetailWatch

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs