Danskerne sparer helst på dagligvarerne

Ifølge ny undersøgelse er det dagligvarerne, som danskerne sparer mest på, skriver Dagligvarehandlen.
Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

81 pct. af danskerne har taget initiativ til at spare penge, og spareplanerne går særligt ud over budgettet for dagligvarer, skriver Dagligvarehandlen, der henviser til en ny undersøgelse fra analysefirmaet Aim Create.

I undersøgelsen svarer 48 pct., at de pga. prisstigninger køber billigere dagligvarer, og dermed er det den gruppe, hvor flest danskere sparer penge – efterfulgt af energiforbruget, tøj/sko/møbler, og streaming/restaurant.

Danskernes skiftende fokus mod mere discount kan ifølge Dagligvarehandlen aflæses i tal fra Danmarks Statistik. Her viser de seneste tal fra marts, at discountbutikkerne i årets første tre måneder har solgt mere (indeks 102) end i samme periode sidste år, mens supermarkederne ligger på indeks 89.

I undersøgelsen spurgte Aim Create over 22.000 danskere over 16 år.

Handler andre steder

DetailWatch har netop fået foretaget en undersøgelse af analysefirmaet Wilke, der viser, at de stigende priser har fået knap hver femte dansker til at handle i andre supermarkeder, end de plejer.

Det tal er markant, mener Ida Moesby, forbrugerøkonom i Nordea.

”18 pct. er meget. Det er næsten en femtedel, der er begyndt at købe ind andre steder, og det er da en betydelig ændring,” sagde hun onsdag til DetailWatch.

Hvis man bor i byerne, hvor der er mange supermarkeder at vælge imellem, er det naturligvis nemmere at skifte, end hvis man bor på landet, påpeger forbrugerøkonomen.

”Men det er alligevel noget, hvor der også er en logistik, der skal gå op i hverdagen. Så det med at ændre, hvor man køber ind, er et aktivt valg, man skal gøre hver eneste uge,” siger hun og fortsætter:

”Så det er en betydelig ændring, vi ser. Én ting er, hvad vi vælger at købe nede i supermarkedet, men her ser vi decideret et skifte i, hvor vi handler ind.”

Knap hver femte handler nu mere i andre supermarkeder på grund af prisstigninger

Prisbekymringer slår rod: Fire ud af fem forventer stigninger frem til nytår

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også