Bitz-medejer kræver kompensation efter plagiatsag

Grossist og medejer af Christian Bitz’ virksomhed F&H vil nu have kompensation for tabt fortjeneste i forbindelse med retssagen, hvor Bitz og F&H blev kendt skyldig i at plagiere fire af keramikeren Kasper Würtz’ produkter, skriver BT.
Medejer af Christian Bitz' virksomhed F&H vil have kompensation for tabt fortjeneste, efter de to er blevet kendt skyldige i at plagiere flere keramikprodukter.
Medejer af Christian Bitz' virksomhed F&H vil have kompensation for tabt fortjeneste, efter de to er blevet kendt skyldige i at plagiere flere keramikprodukter.

Grossistvirksomheden F&H, der ejer 60 pct. af virksomheden Bitz A/S, har besluttet, at den vil kræve kompensation for tabt fortjeneste. Det bekræfter Kasper Würtz’ advokat til BT.

Både Sø- og Handelsretten samt Landsretten har givet keramikeren Kasper Würtz medhold i, at den kendte ernæringsekspert Christian Bitz og grossisten F&H har krænket hans ophavsret med fire af Bitz’ keramiske produkter.

Da Christian Bitz og F&H ikke har fået lov til at prøve sagen i Højesteret, skal Sø- og Handelsretten nu afgøre, hvor stor erstatningen til Kasper Würtz bliver.

”De er kommet med det, der hedder et modkrav til kompensation. Så de har sagt, at hvis Kasper Würtz skal have penge, så har de et modkrav,” siger advokat Johan Løje.

F&H mener, at Kasper Würtz har udtalt sig misvisende om sagen og deres forretning. Ifølge keramikerens advokat mener F&H, at selskabet har tabt et ”relativt stort” tocifret millionbeløb.

Bitz tjente millioner i 2021

Sidste år opnåede Christian Bitz’ forretning et årsresultat på 4 mio. kr. mod 3,5 mio. kr. i 2020. Bruttofortjenesten i design- og keramikselskabet voksede samtidig med 600.000 til 4,8 mio. kr. i 2021.

Det upåvirkede resultat skyldes i særlig grad, at erstatningsspørgsmålet endnu ikke er blevet bestemt i en retssag, og dermed indgår erstatningen til Kasper Würtz heller ikke i Bitz A/S’ seneste regnskab.

Det positive resultat fik Christian Bitz og F&H til at trække 3 mio. kr. ud i udbytte.

Christian Bitz var i mange år kendt som Go’ Morgen Danmarks faste ernæringsekspert, men er i løbet af de seneste kommet i uvejr på grund af plagiatsagen.

Sagen har igennem årene fået stor presseomtale, og det samme gjorde dommen. Dommen fik Imerco til at fjerne 59 Bitz-produkter fra sine butikker, mens Den Blå Avis fjernede omkring 200 annoncer med Bitz’ stel fra sin hjemmeside, fordi varerne blev karakteriseret som kopivarer.

Christian Bitz tjener fortsat millioner trods plagiatsag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også