DetailWatch

Nike løftes af kvartalstal trods fortsatte forsyningsvanskeligheder

På trods af adskillige problematikker har Nike formået at løfte omsætningen med fem pct. i første kvartal.

Foto: Mark Brown/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Selv om forsyningsvanskeligheder stadig hindrer Nike i at sælge alt det, som selskabet kunne, så blev koncernens tredje kvartal bedre end ventet i både top og bund.

Aktien i sportstøjskæmpen steg på den baggrund 5,3 pct. i eftermarkedet mandag.

”Efterspørgslen på markedspladsen er fortsat betydeligt større end det tilgængelige lagerudbud med et sundt marked på tværs af vores geografiske områder,” udtaler Matt Friend, finansdirektør i Nike, i regnskabet.

Koncernen oplevede alligevel en fremgang i omsætningen på 5 pct. til 10,87 mia. dollar mod ventede 10,61 mia. dollar.

Det var først og fremmest i Latinamerika og Asien samt i Nordamerika og i Europa, hvor salget voksede med henholdsvis 11 pct., 9 pct. og 7 pct., mens det omvendt bakkede i Kina med mere end 5 pct. Den globale fremgang var samtidig trukket af et større direkte salg, altså via internettet, der gik op med 15 pct. til 4,60 mia. dollar.

De samlede salgs- og administrationsomkostninger voksede dog også med 13 pct. til 3,44 mia. dollar, men her var ventet et lidt højere niveau i 3,52 mia. dollar.

Det justerede overskud per aktie blev på 87 cent, sammenlignet med 90 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 72 cent, ifølge Bloomberg News. Det justerede nettoresultat blev på 1,40 mia. dollar mod et bud på Wall Street på 1,17 mia. dollar.

Nike er hårdt ramt af forsyningsproblemer, Ukraine og inflation

Rusland overvejer at tillade parallelimport af varemærker der har stoppet deres salg

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede