DetailWatch

Europæiske modeportaler er faldet over 50 pct. efter krigens udbrud

Aktiekursen er raslet ned for online tøjbutikker som Zalando, Boozt og Asos, mens faldet har været mindre for modekoncerner med fysiske butikker.

Kursen på den tyske modeportal Zalando, der bl.a. har Bestsellers ejer Anders Holch Povlsen i ejerkredsen, er på det laveste i ti år. | Foto: Jens Kalaene/AP/Ritzau Scanpix/AP

Efter krigens udbrud den 24. februar, er flere store online tøjbutikker styrtdykket på det europæiske aktiemarked.

Det gælder bl.a. tyske Zalando, britiske Asos og svenske Boozt, der er blevet slået noget ud sammenlignet med det brede paneuropæiske index Stoxx 600, som er faldet 14,55 pct. siden krigens start.

Det ser ud til, at de store fald skyldes ændringer i forbrugeradfærd. Finanshuset Berenberg har fredag sat kursmålet ned for Boozt med 62 pct. Analytikerne påpegede, at Boozt har været tavs, men konkurrenterne indikerer i udmeldinger, at august også var en svag måned for salget.

Den svenske e-tøjbutik har tabt sig 60,2 pct., siden de første russiske tropper plantede støvlerne i den ukrainske muld og er på sit laveste siden april 2020. Mandag ligger aktien i 57,60 svenske kroner.

Zalando er på sin laveste kurs i over ti år og er gået 63,8 pct. ned. I dag ligger aktien i 20,19 euro, sidst, den lå så lavt, var i november 2014 næsten et år efter, at selskabet blev børsnoteret i Tyskland.

Asos, som godt nok ikke er noteret på Stoxx 600, har tabt 68,6 pct. siden 23. februar og ramte fredag 602,5 pence, hvilket er det laveste siden 29. april 2010

Til sammenligning ligger selskabet bag Zara, Inditex, som har fysiske butikker, kun 13,9 pct lavere. H&M har heller ikke været så hårdt ramt som de tre førnævnte selskaber, som kun er at finde online, men H&M er alligevel 35 pct. lavere.

Mere fra DetailWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede